Charles Michel e noul presedinte al Consiliului European. Are o calitate rara

Vineri, 29 Noiembrie 2019, ora 21:31
6664 citiri
Charles Michel e noul presedinte al Consiliului European. Are o calitate rara
Foto: Twitter/@CharlesMichel

Charles Michel a preluat, vineri, mandatul de presedinte de la predecesorul sau, polonezul Donald Tusk, la sediul Consiliului European de la Bruxelles.

La 2 iulie 2019, liderii Uniunii Europene l-au ales pe Charles Michel pentru functia de presedinte al Consiliului, mandatul incepand la 1 decembrie 2019.

Charles Michel s-a nascut la 21 decembrie 1975, in capitala regiunii Valonia, Namur, din Belgia, potrivit biografiei publicate pe https://www.consilium.europa.eu/.

A absolvit studii de drept la Universitatea Libera din Bruxelles (Universite Libre de Bruxelles -ULB) si Universitatea din Amsterdam (1998).

A fost membru (din 1991) si presedinte (1992-1999) al ramurii de tineret a Partidului Liberal - MR din Jodoigne.

La varsta de 18 ani, a fost ales membru al Consiliului provincial din Brabantul Valon, in cadrul caruia din 1995 pana in 1999 a ocupat functia de vicepresedinte, conform site-ului Guvernului belgian - premier.fgov.be.

Din 1998, este avocat in Baroul din Bruxelles.

Din iunie 1999, a devenit membru al Parlamentului federal.

La aproape 25 de ani, a devenit cel mai tanar ministru din Guvernul Belgiei, preluand portofoliul de Afaceri interne si administratie civila in regiunea Valonia (octombrie 2000-iulie 2004).

Intre iulie 2004 si noiembrie 2006 a fost consilier municipal responsabil de companiile municipale si urbanism.

A mai detinut functiile de purtator de cuvant al Partidului Liberal (2004-2011); primar al orasului Wavre (din 1 decembrie 2006); ministru federal pentru Cooperare (decembrie 2007-februarie 2011).

A mediat formarea unui guvern de coalitie la 27 iunie 2014, si apoi, intre 22 iulie si 11 octombrie 2014 a fost cofondator ("co-formateur") al guvernului federal, alaturi de politicianul Kris Peeters, membru al Partidul Crestin Democrat Flamand, potrivit surselor citate.

Din 11 octombrie 2014, a indeplinit functia de premier al Belgiei.

Este vorbitor de limba flamanda, o calitate rar intalnita intre politicienii francofoni, care "l-a ajutat sa construiasca legaturi politice peste granita lingvistica", dupa cum declara eurodeputata liberala Frederique Ries.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#Charles Michel presedinte Consiliul European , #info Europa