Ziare.com

Atentat in Irlanda de Nord: doua explozii in orasul Londonderry

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 08:58

   

Atentat in Irlanda de Nord: doua explozii in orasul Londonderry
Doua deflagratii puternice s-au produs in acelasi timp in apropiere de o institutie a statului si, respectiv, de un centru turistic, din orasul Londonderry (sau Derry).

Politia a calificat cele intamplate drept un atac terorist, precizand ca este vorba de doua dispozitive explozive detonate langa Departamentul de servicii de sanatate si sociale si un centru turistic.

S-a reusit, potrivit acesteia, evitarea victimelor umane doar datorita faptului ca fortele de ordine primisera, in prealabil, un avertisment telefonic in acest sens de la un anonim, ceea ce a facut posibila evacuarea la timp a tuturor persoanelor din zona.

Locurile unde s-au produs exploziile se afla la o distanta de zece minute de mers pe jos unul de altul.

Inca niciuna din organizatiile extremiste nu si-a asumat responsabilitatea pentru respectivul atac. Londonderry este cunoscut pentru sentimentele sale nationaliste radicale. Cei mai multi locuitori doresc reunificarea celor doua Irlande si deci iesirea Irlandei de Nord din componenta Regatului Unit.

Cu cateva zile in urma, fortele de securitate britanice au dejucat un atentat la Ulster. O bomba puternica fusese amplasata in apropierea scolii catolice Sf. Tereza, in vestul Belfastului. Genistii au reusit la timp s-o dezamorseze.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 727 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor