Accident de autocar in Italia: Ancheta pentru omor prin imprudenta

Luni, 29 Iulie 2013, ora 16:06
1433 citiri
Accident de autocar in Italia: Ancheta pentru omor prin imprudenta

Autoritatile din Avellino au deschis o ancheta pentru omor prin imprudenta in cazul accidentului de autocar din Italia, de duminica seara, in urma caruia 38 de persoane au murit si cel putin alte 12 au fost ranite.

Potrivit agentiei de stiri ANSA, citate de AFP, ancheta urmarestea sa scoata la iveala nu doar gradul de vinovatie al soferului, care a murit in accident, ci si starea tehnica a autocarului si a parapetului de pe marginea prapastiei in care s-a prabusit vehiculul.

De asemenea, din trupul soferului vor fi prelevate probe pentru a se stabili daca acesta consumase alcool sau droguri inainte de a se urca la volan. Politistii au confiscat si documentele vehiculului detinut de firma de transport Mondotravel, care opera calatoria.

Autocar rasturnat in prapastie, in Italia: peste 37 de morti

Autoritatile au scos 33 de cadavre dintre fiarele autocarului. Trei morti au fost culesi de la o distanta de 30 de metri de epava vehiculului, iar alti trei indivizi au murit la spital din cauza leziunilor suferite.

In incercarea de a salva cat mai multi raniti in timpul operatiunii ce a durat pana luni, echipele de interventie cereau din cand in cand sa se faca liniste, astfel incat sa auda orice semn de viata ce ar fi putut veni de printre resturile imprastiate prin prapastie.

Unchiul unuia dintre supravietuitori a declarat ca acesta a povestit cum a auzit un cauciuc explodand, dupa care soferul nu a mai putut controla vehiculul.

Cei 50 de pasageri ai autocarului se intorceau dintr-un pelerinaj la Pietrelcina, orasului Sfantului Pio, un preot italian canonizat in 2002 si extrem de venerat in sudul Italiei. Autostrada Napoli - Bari a fost inchisa circulatiei.

Accidentul de autocar din Italia vine in contextul unei Europe indoliate de tragedia feroviara de saptamana trecuta din Spania, de la Santiago de Compostela, in care peste 80 de oameni de oameni.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#ancheta accident autocar Italia, #omor imprudenta ancheta accident, #autocar prabusit prapastie Italia , #Italia