Creste numarul mortilor dupa cutremurul din Italia. Un bebelus a fost scos viu din moloz, altii inca asteapta (Video & Galerie foto)

Marti, 22 August 2017, ora 11:09
6117 citiri
Creste numarul mortilor dupa cutremurul din Italia. Un bebelus a fost scos viu din moloz, altii inca asteapta (Video & Galerie foto)
Foto: Twitter/Vincenzo

Cel putin doua persoane au murit si circa 40 au fost ranite in urma cutremurului de pe Insula Ischia, in largul orasului Napoli, in sudul Italiei.

Din pacate, insa, autoritatile au anuntat ca e posibil ca bilantul sa creasca, pentru ca exista si sase persoane disparute, iar altele, inca sub moloz, nu raspund apelurilor salvatorilor.

O femeie a murit strivita de zidul unei biserici, iar o alta a fost gasita sub moloz, dupa ce seismul a surprins-o in casa.

Presa relateaza insa si despre un "miracol", un bebelus de numai 7 luni scos teafar de sub daramaturi. Bebelusul, impreuna cu ceilalti sase membri ai familiei, au fost cu totii prinsi sub moloz.

Bebelusul si alti patru membri ai familiei au fost scosi nevatamati, unul dupa altul, la primele ore ale diminetii de marti, dupa sapte ore de cosmar. In prezent, conform The Telegraph, sub daramaturi se mai afla doi copii, de trei si cinci ani.

UPDATE: Toti membrii familiei au fost scosi de sub daramaturi, anunta presa straina.

In momentul in care a avut loc cutremurul, putin inainte de ora 21.00, multi italieni erau la masa. In plus, zona unde s-a resimtit seismul, este impanzita in aceasta perioada de turisti.

"S-a auzit un zgomot foarte puternic, o bubuitura. Parca a explodat o bomba", povesteste Simona Postiglione. "La inceput nu am inteles ca era cutremur", mai spune aceasta.

"Eram pe canapea, privind la TV. Pana de curent, zgaltaituri, ceva mi-a cazut in cap. Am tipat, mama m-a tras si am iesit afara", povesteste altcineva pe Twitter.

"Eram pe strada cand a inceput cutremurul. A fost ingrozitor", a declarat un turist pentru agentia italiana Ansa.

"O experienta ingrozitoare... Totul se cutremura, casele cadeau... un cosmar", a scris altcineva pe Twitter, povestind despre experienta sa, conform AFP.

Un hotel si un spital au fost evacuate, dupa ce pe pereti au inceput sa apara crapaturi. O parte dintre pacienti au fost dusi cu elicopterul la Napoli.

Pe insula afectata de seism, Ischia, au fost trimise si mai multe feriboturi, astfel incat oamenii sa poata pleca, daca doreau. De altfel, marti dimineata sute de oameni asteptau sa paraseasca insula, de teama unui nou cutremur puternic, arata Reuters. Pana acum au fost peste 14 replici.

Insula vulcanica, populara mai ales printre turistii germani, a mai fost lovita de cutremure. In 1883, 2.300 de oameni au murit. Acesta din urma seism, de luni seara, a avut loc cu doua zile inainte de comemorarea a un an de la cutremurul din Amatrice. Atunci, aproape 300 de oameni au murit dupa un cutremur de 6,2 grade, cei mai multi din Amatrice.

Cutremur devastator in Italia: 5 romani au murit. Alti 11 sunt dati disparuti (Video)

Cutremurul de luni seara, despre care s-a spus initial ca a avut o magnitudine de 3,6 grade pe scara Richter, dupa care a fost revizuit la 4 de catre Institutul National de Geofizica si Vulcanologie, iar de U.S. Geological Survey si de Agentia europeana de monitorizare a cutremurelor la 4,3 grade, nu a fost unul mare. A facut insa victime si daune (cel putin sase cladiri s-au daramat, intre care si o biserica, in partea inalta a insulei) majore deoarece a fost unul de suprafata, avand epicentrul la o adancime de numai 10 kilometri. In plus, cele mai multe cladiri de pe insula sunt foarte vechi.

Citeste si MAE anunta ca nu exista romani printre victimele cutremurului din Italia

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#cutremur Italia morti, #seism Italia daune, #cutremur Italia luni , #Italia