Doua trenuri s-au ciocnit in Italia: Cel putin 20 de morti (Video)

Marti, 12 Iulie 2016, ora 17:10
22959 citiri
Doua trenuri s-au ciocnit in Italia: Cel putin 20 de morti (Video)
Foto: captura video Il Giornale

Doua trenuri s-au ciocnit, marti, in Italia, in regiunea Puglia, in apropiere de Bari. Cel putin 20 oameni au murit si zeci de persoane au fost ranite. Cele mai multe victime sunt studenti si navetisti.

La locul accidentului au ajuns mai multe ambulante si masini de pompieri, scrie La Repubblica. Echipajele de salvare inca mai cauta oameni printre fiare, asa ca autoritatile locale au avertizat ca bilantul tragediei feroviare ar putea creste.

Ziare.com v-a tinut la curent, in format LIVE TEXT, cu ce s-a intamplat in Italia dupa accidentul feroviar:

17:05 - Un politist aflat la locul accidentului a declarat pentru agentia italiana de stiri ANSA ca este "cea mai ingrozitoare scena pe care am vazut-o in viata mea". "Am vazut oameni morti, altii strigau dupa ajutor, oameni care plangeau", a povestit el.

16:37 - La locul accidentului au inceput sa vina rude ale pasagerilor aflati in cele doua trenuri. Sunt intampinate de echipele de salvare si li se ofera consiliere psihologica.

16:24 - Autoritatile italiene fac apel la populatie sa doneze sange pentru victimele accidentului.

16:15 - Desi nu se cunoaste pana in acest moment cauza accidentului, investigatorii au declarat pentru AFP ca o eroare umana este posibila. Se pare ca unul dintre trenuri nu a asteptat semnalul verde intr-o statie, pana sa intre pe singura cale ferata dintre orasele Corato si Andria, intre care trenurile trebuie sa circule alternativ.

16:10 - Multi pasageri inca sunt prinsi printre fiarele trenurilor. 18 persoane ranite au fost transportate la spitale locale din Andria si Barletta, zece fiind in stare foarte grava, arata The Telegraph.

16:03 - Intre timp, Consulatul Romaniei la Catania s-a autosesizat cu privire la accidentul de tren si a inceput sa verifice daca printre victime se numara si cetateni romani, potrivit MAE.

15:58 - Bilantul mortilor a crescut la 20 de persoane, a spus seful regiunii Puglia, adaugand ca 35 de oameni au fost raniti.

15:30 - Imaginile surprinse de elicopterele televiziunilor arata ca cele doua trenuri sunt formate din cate patru vagoane fiecare.

15:02 - Echipele de interventie incearca sa scoata pasagerii din vagoanele avariate, in apropiere de localitatea Corato. "Sunt multi morti!", a declarat un reprezentant al Politiei, citat de Il Giornale.

14:40 - Autoritatile italiene au revizuit la 12 morti si zeci de raniti bilantul accidentului.

14:35 - Un copil a fost salvat dintre fiare si dus la spital cu un elicopter.

14:15 - Premierul italian Matteo Renzi a transmis ca accidentul reprezinta un moment dureros pentru Italia si a facut un apel catre autoritati, carora le-a cerut sa stabileasca repede cauzele care au dus la producerea tragediei.

14:04 - Autoritatile italiene au anuntat ca 10 persoane au murit si cateva zeci sunt ranite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#tren Italia, #accident tren Italia , #Italia