Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Eruptie violenta a vulcanului Etna (Video)

Vineri, 04 Decembrie 2015, ora 15:22
5030 citiri
Eruptie violenta a vulcanului Etna (Video)
Foto: Captura YouTube/Barcroft TV

Una dintre cele mai puternice eruptii din ultimele doua decade a vulcanului Etna, din Sicilia, a aruncat in aer un urias nor de cenusa neagra, care a acoperit orasele din zona si a dus, joi, la inchiderea unui aeroport aflat la 70 de kilometri distanta.

Zborurile spre si dinspre Aeroporto dello Stretto din Reggio Calabria, ce este separata de Sicilia prin stramtoarea Messina, au fost redirectionate spre aeroportul Lamezia Terme, aflat in apropiere, conform DPA.

Institutul National italian de Geofizica si Vulcanologie (INGV) a anuntat ca a fost inregistrata "o eruptie scurta, dar foarte violenta" intre orele 01:20-02:10, care a dus la formarea unei "fantani incandescente de lava" cu inaltimea de 1 kilometru deasupra craterului vulcanic.

Aceasta eruptie produsa prin craterul central al vulcanului "se numara printre cele mai puternice eruptii ale Etnei din ultimele doua decenii", conform institutului italian.

Vulcanul Etna erupe spectaculos (Foto & Video)

Cenusa vulcanica aruncata de Etna a fost purtata de vant spre nord-est, in directia oraselor Linguaglossa, Francavilla di Sicilia, Milazzo, Messina si Reggio Calabria.

Muntele Etna, inalt de 3.350 de metri, se afla pe coasta orientala a Siciliei si este unul dintre cei mai mari vulcani activi din lume. Cea mai importanta eruptie din perioada recenta a acestui vulcan a durat 473 de zile si s-a incheiat in martie 1993, dupa ce a generat un flux de lava ce ameninta sa acopere localitatea Zafferana Etnea. Echipele de interventie au reusit din fericire sa devieze curgerea piroclastica.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Etna erupt video, #eruptie Etna video, #Aeroporto dello Stretto inchis Etna, #aeroport Reggio Calabria inchis eruptie Etna , #Italia