Ginecologii italieni refuza sa mai faca avorturi

Marti, 16 Octombrie 2012, ora 15:43
4399 citiri
Ginecologii italieni refuza sa mai faca avorturi

In Italia, o mare parte a medicilor ginecologi refuza sa faca avorturi, invocand "clauza de constiinta", indrodusa in Italia in 1978, odata cu legea prin care avortul a devenit legal. Aceasta situatie a condus la proteste din partea femeilor din Italia.

Potrivit unui raport al Ministerului Sanatatii adresat Senatului italian, in regiunea Lazio, in care se afla si Roma, 91% dintre ginecologi, pe "motive de constiinta", refuza sa mai faca avorturi. Situatia este valabila si pentru alte zone din Italia, potrivit Le Matin.

Diagnosticare tarzie

Prinse intre aceasta "clauza de constiinta" si termenul legal (90 de zile), multe dintre italience sunt nevoite sa treaca granita pentru o intrerupere de sarcina. Unele merg in Elvetia, altele in Franta, iar altele in Marea Britanie. La un spital din Haute-Engadine, Elvetia, medicii au declarat ca 40% dintre avorturi sunt solicitate de femei de nationalitate italiana.

"Am sentimentul ca multi ginecologi din Italia depisteaza foarte tarziu o sarcina, pentru a impiedica femeile sa faca avort", a declarat unul dintre medicii de la acest spital.

Fara anestezie

In ciuda crizei financiare, unele italience care doresc sa faca avort, ajung chiar pana in Marea Britanie, pentru a beneficia de conditiile clinicilor private din aceasta tara. Pentru aproximativ 965 de euro, aici au la dispozitie un psiholog, iar interventia se realizeaza sub anestezie. Conditii inexistente in Italia, unde in cele mai multe cazuri se folosesc doar relaxante musculare.

Potrivit Laiga, o asociatie italiana a medicilor ginecologi, "in zona Romei, doar 10 din 31 de spitale asigura servicii de intrerupere voluntara a sarcinii", in ciuda faptului ca, potrivit legii, toate structurile spitalicesti ar trebui sa garanteze dreptul la avort. Avand in vedere aceasta situatie, acest drept al femeilor s-ar putea sa nu mai fie garantat in Italia decat pana in 2016, a estimat aceeasi organizatie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#ginecologi italieni refuz avort, #proteste femei Italia, #drept avort Italia, #refuz avort clauza constiinta , #Italia