Imagini fabuloase cu inundatiile din Venetia (Galerie foto, video)

Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 16:26
20687 citiri
Imagini fabuloase cu inundatiile din Venetia (Galerie foto, video)

O fi Venetia cunoscuta ca orasul indragostitilor, dar probabil ca zilele acestea nici un indragostit nu si-ar dori sa fie acolo.

In plus, daca nu ai cizme de cauciuc, esti un om aproape mort. Orasul este pur si simplu acoperit de ape si, incepand de la finalul saptamanii trecute, ploua incontinuu.

Precipitatiile puternice si un vant din sud au provocat, in weekend, asa-numitul fenomen "aqua alta", iar 70% din oras era inundat duminica, nivelul marii fiind la o inaltime de 1,50 metri deasupra nivelului normal.

Fenomenul "aqua alta" este cauzat de rezultatele conjugate ale mareei, ale intemperiilor puternice si ale refluxului regulat al apelor Adriaticii spre laguna venetiana.

Piata San Marco, faimoasa in toata lumea, aleile dimprejur, ticsite de magazine de lux si zona istorica Canareggio, toate sunt sub apa, scrie Daily Mail.

Terasele care, nu mai departe de saptamana trecuta, erau pline de turisti care isi savurau cafeaua, sunt acum acoperite de ape, iar mesele si scaunele plutesc in voie.

Turistii surprinsi de ape care aveau avion spre casa si-au luat in spinare valiza si au purces spre aeroport, fara nici o sansa de a ajunge la destinatie uscati.

Canalizarea orasului n-a mai facut fata si pe strazi plutesc gunoaie.

Spre disperarea localnicilor, dar si a turistilor care si-ar fi dorit probabil o plimbare relaxanta in orasul de pe apa, in Venetia nu mai exista strazi, iar italienii recurg la mijloace ingenioase, in lipsa cizmelor de cauciuc.

De fapt, de dragul distractiei, cativa italieni nu prea tineri s-au apucat sa faca baie in piata San Marco, in ciuda frigului patrunzator.

Autoritatile au cerut populatiei sa nu iasa pe strazi si sa ocupe etajele superioare ale locuintelor.

In Toscana, circa 200 de persoane au fost evacuate din cauza ploilor puternice care au determinat inundarea mai multor locuinte si alunecari de teren, au anuntat duminica autoritatile locale.

Cea mai afectata regiune este provincia Massa-Carrara, unde se produce marmura de Carrara.

Numai in localitatea Mass di Carrara, circa 50 de persoane au fost evacuate, iar o masina a fost luata de un rau iesit din matca, insa persoanele din automobil - un cuplu - au fost salvate de pompieri. Zeci de pompieri opereaza in zona cu ajutorul colegilor lor veniti din alte regiuni.

Cel mai mare nivel al apei din istoria Venetiei dateaza de la 4 noiembrie 1966: orasul a fost acoperit cu un strat de apa de 194 de centimetri in contextul in care intregul teritoriu italian s-a confruntat cu inundatii catastrofale.

De atunci, guvernul a intreprins prin proiectul 'Moise' lucrari ample pentru a construi un total de 78 de diguri mobile de o lungime cumulata de circa doi km la intrarile in laguna.

Vulnerabilitatea Venetiei s-a agravat de-a lungul anilor. In deceniul 1993-2002 au avut loc peste 50 de inundatii, iar orasul s-a scufundat 23 de centimetri pe parcursul secolului al XX-lea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#inundatii Venetia, #inundatii Italia, #fotografii inundatii Venetia, #poze inundatii Venetia , #Italia