Italia ofera gratuit peste 100 de castele. Cum poti sa devii proprietar

Miercuri, 17 Mai 2017, ora 13:12
5064 citiri
Italia ofera gratuit peste 100 de castele. Cum poti sa devii proprietar
Foto: Arhiva Pixabay

Ti-ai dorit intotdeauna sa locuiesti intr-un castel, dar visul nu e unul fezabil, pentru ca pur si simplu nu ai bani? Guvernul de la Roma are solutia perfecta pentru tine: ofera 103 cladiri istorice, inclusiv castele, manastiri si turnuri, din toata Italia, gratuit.

Printre acestea se numara Castello di Blera Lazio, un castel de secol XI, nu departe de Roma, sau Castello di Montefiore, un castel de secol XIII, in regiunea Marche, in estul Italiei, informeaza Mediafax.

Pentru a putea deveni proprietarul unei astfel de cladiri trebuie sa vii insa cu proiecte concrete legate de renovare si transformarea in obiectiv turistic, pentru a pune umarul la dezvoltarea turismului in zona.

Imobilele pot fi transformate in hoteluri, centre spa, restaurante sau orice altceva ar putea atrage turistii. Italia mizeaza pe aceste cladiri pentru atragerea de turisti in alte zone decat Venetia, de exemplu, care e supraaglomerata. Se doreste atragerea de turisti in zone inca nedescoperite din peninsula.

Multe dintre cladirile care pot fi obtinute gratuit se afla pe trasee turistice ale pelerinilor sau ale ciclistilor. Multe castele se regasesc de-a lungul drumului Appian, construit inca din timpuri romane, care incepe de la Roma si se indreapta cate Brindisi, in sud. Altele sunt pe Via Francigena, o ruta antica a pelerinilor, care serpuieste de la Roma catre nordul tarii.

Guvernul de la Roma isi doreste sa atraga in proiect mai ales tinerii antreprenori. Cei care vor castiga proiectele vor avea drept de proprietate timp de noua ani, dupa care vor putea sa reinnoiasca respectivul contract pentru alti noua.

Cele mai de succes idei vor fi recompensate cu un contract de inchirire pe 50 de ani.

Proiectul e unul de durata: alte 200 de cladiri asteapta sa fie incluse in urmatorii doi ani.

Citeste si:

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Italia castele gratuit, #Italia turism castele, #turisti Italia , #Italia