Italia trimite armata in Napoli, pentru a lupta cu mafia si gunoaiele

Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 23:09
11529 citiri
Italia trimite armata in Napoli, pentru a lupta cu mafia si gunoaiele
Foto: LA Times

Guvernul italian a hotarat sa trimita armata in asa numitul "Triunghi al Mortii" din nordul orasului Napoli, in urma unui val de asasinate comise de mafie si a degradarii mediului cauzate de depozitarea ilegala a gunoaielor.

In fiecare noapte, in nord-estul orasului Napoli, intre orasele Nola, Acerra si Marigliano, apar sute de focuri pe campuri. De vina sunt bandele afiliate Camorrei, care prefera sa arda gunoaiele din oras in loc sa cheltuiasca fondurile primite din partea pentru a distruge gunoiul conform legii.

Traditional, firmele de salubritate sunt controlate de mafia italiana, care obtine castiguri de milioane de euro fara a asigura serviciile cerute, scrie The Independent.

Anuntul privind trimiterea armatei a fost facut de ministrul de Interne, Angelino Alfano, care a emis in februarie un decret privind trimiterea in zona a pana la 850 de soldati ai armatei italiene. Intr-o prima faza, in Neapole vor fi trimisi 100 de militari.

"Armata va sta in zona atat cat e nevoie", a declarat Alfano la o intalnire in Neapole a Comisiei Nationale pentru Siguranta si Ordine Publica, pe care a prezidat-o.

El a declarat ca masura are trei scopuri: "sa ii pedepseasca pe cei responsabili de depozitarea gunoaielor, sa supraveghezze zona pentru a preintampina activitatea ulterioara a mafiei si a impiedica realizarea acelui paradox care face ca terenurile care au fost curatate sa fi folosite din nou pentru aruncarea gunoaielor".

Exista deja dovezi ca depozitarea gunoaielor si arderea ilegala a resturilor e responsabila pentru rata crescuta a cazurilor de cancer si a copiilor nascuti cu malformatii. Un studiu stiintific a dezvaluit o rata care depaseste cu 80% media nationala de nou-nascuti cu probleme de sanatate.

In ultimele luni, si numarul de asasinate a crescut in zona controlata de 90 de clanuri ale mafiei, din care se estimeaza ca fac parte 4.000 de oameni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Italia Neapole armata gunoaie mafia, #Italia armata crime mafia, #Neapole Triunghiul Mortii gunoaie mafia crime , #Italia