Marturii cutremuratoare ale supravietuitorilor tragediei feroviare din Italia

Miercuri, 13 Iulie 2016, ora 10:30
4641 citiri
Marturii cutremuratoare ale supravietuitorilor tragediei feroviare din Italia
Foto: Captura video Il Giornale

Bilantul tragediei din Italia, unde doua trenuri s-au ciocnit frontal marti, a ajuns marti seara la 27 de morti si peste 50 de raniti, iar supravietuitorii au povestit indurerati momentele de groaza prin care au trecut.

Cele doua trenuri s-au ciocnit intre orasele Andria si Corato, intre care exista o singura cale ferata pe care garniturile circula alternativ. Autoritatile investigheaza acum de ce se afla ambele trenuri pe sine, cauza accidentului fiind momentan necunoscuta.

Filmul tragediei feroviare din Italia

Imaginile surprinse marti de elicoptere arata amploarea accidentului feroviar: primele vagoane sunt facute praf si aruncate la distanta de calea ferata. De pe pamant, scena s-a vazut si mai teribil, dupa cum a povestit un cuplu in varsta pentru televiziunea locala Telesveva. Barbatul a spus ca a fost trantit la pamant dupa impact, iar femeia a descris cum a calcat la propriu pe bucati de cadavre pentru a-si elibera sotul, relateaza TVNZ.co.nz.

"L-am tras de sub ramasite si metal. Am mers la sotul meu tipand. L-am tras de picioare, m-am catarat pe bucati de oameni, cat de trist. Nu puteam face nimic", a povestit batrana. Un alt supravietuitor a spus ca scena accidentului era precum "iadul".

La randul lor, mai multi voluntari au spus ca s-au grabit sa ajunga la locul dezastrului cu masinile, imediat ce au aflat de la televizor despre tragedia din regiunea Puglia.

"Cum am auzit la televizor ca e nevoie de ajutor suplimentar, am venit aici cu masinile. Am vazut cadavre dezmembrate, ti se rupea inima", a precizat un tanar voluntar pentru Il Giornale.

Barbara, care lucreaza ca sofer de ambulanta, dar face si voluntariat, sustine ca a ajuns la scurt timp dupa accident si a fost ingrozita de ce a vazut.

"Scena pe care am vazut-o era ingrozitoare: cadavre, bucati de cadavre, sange peste tot. (...) Am scos cadavrele unul cate unul. Altele erau blocate in vagoane, intre scaune, geamuri. Ma intreb cum s-a intamplat. Cel mai dureros moment a fost cand rudele victimelor au cerut detalii despre situatia celor dragi", a aratat ea.

Autoritatile italiene au deschis o ancheta pentru ucidere din culpa cu victime multiple, iar acum ramane ca anchetatorii sa afle cum s-a produs tragedia. Investigatorii au declarat pentru AFP ca o eroare umana este luata in calcul. Este posibil ca unul dintre trenuri sa nu fi asteptat semnalul verde intr-o statie, pana sa intre pe singura cale ferata dintre orasele Corato si Andria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#marturii accident tren Italia, #supravietuitor accident tren Italia , #Italia