Ministrul italian de Justitie, tinta mafiotilor italieni

Vineri, 28 Martie 2014, ora 10:20
2972 citiri
Ministrul italian de Justitie, tinta mafiotilor italieni
Foto: The Telegraph

Mafia siciliana pusese la cale un plan de asasinare a ministrului italian al Justitiei, potrivit unei marturii in fata unei instante judecatoresti.

La 20 de ani dupa ce Cosa Nostra a ucis doi judecatori cunoscuti pentru atitudinea lor anti-Mafia cu ajutorul unor bombe, declansand o reactie puternica a societatii italiene, sefii mafioti redevin cel mai discutat subiect in Italia, scrie The Independent.

Un informator din cadrul structurilor mafiote a declarat in fata unei instante ca, in 2010, liderii organizatiei voiau sa lanseze o serie de atentate cu bomba impotriva ministrului Justitiei din cadrul cabinetului de atunci al lui Silvio Berlusconi, Angelino Alfano. Acesta a devenit intre timp vicepremier, iar cariera sa e in ascensiune.

Intalnire secreta a sefilor mafioti pentru planul de asasinate

Informatorul, Luigi Rizza, a declarat unei instante din Calabria ca in 2009, sefii mai multor clanuri siciliene au tinut o consfatuire in care au creionat un plan de a-l ucide pe Alfano si pe mai multi judecatori italieni.

Alfano, acum ministru de Interne in coalitia de guvernare a premierului Mateo Renzi, si-a castigat antipatia Cosei Nostre cand a incercat sa faca mai dure conditiile pentru detinutii mafioti din inchisorile italine.

Rizza a marturisit ca Matteo Messina Denaro, seful mafiot de cel mai inalt rang care a reusit pana acuma sa evite capturarea de catre autoritatile italiene, a participat la intalnire. Mafiotii au stabilit insa ca e nevoie sa ii consulte si pe ceilalti sefi ai organizatiei, aflati in inchisoare.

In timpul procesului de consultare intre mafioti, cateva bombe au fost totusi detonate pe teritoriul controlat de mafia calabreza 'Ndrangheta, in incercarea de a-l intimida pe procurorul sef din regiunea Calabria, Salvatore di Landro.

Se intoarce campania terorii? Semnele exista

Rizza a spus ca reactia puternica a autoritatilor fata de atentatele cu bombe si impanzirea regiunilor din sud cu forte de securitate i-a facut pe sefii mafioti sa se razgandeasca de la a-l mai asasina pe Alfano.

In ultimele sase luni, semne ale vechii scoli a terorii de tip Cosa Nostra au fost din nou semnalate, dupa ce procurorii din Palermo au primit amenintari cu moartea. In decembrie, mai multe surse au declarat ca "bombele sunt gata", sugerand ca un atac impotriva procurorilor este iminent.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Italia mafia asasinare ministru justitie, #Italia cosa nostra asasinare magistrati, #Italia mafioti asasinate bomba ministru justitie , #Italia