Muzeele din Italia, inchise din cauza protestelor

Vineri, 12 Noiembrie 2010, ora 21:33
1149 citiri

Cele mai multe dintre atractiile culturale din Italia au fost inchise vineri din cauza grevei angajatilor muzeelor, in semn de protest fata de intentia guvernului de a le reduce finantarea.

Autoritatile italiene vor sa taie cheltuielile bugetare pentru cultura cu aproape 280 milioane de euro in urmatorii trei ani.

Colapsul unui vestigiu din orasul antic Pompei, nu departe de Napoli, la sfarsitul saptamanii trecute, a ridicat noi intrebari cu privire capacitatea tarii de a-si conserva patrimoniul.

In acest context, protestatarii au cerut demisia ministrului Culturii Sandro Bondi. Criticii sai il acuza de subfinantarea culturii. In replica, guvernul de la Roma sustine ca incearca sa atraga investitii private pentru conservarea portofoliului cultural bogat, dar nu poate evita reducerea cheltuielilor bugetare in acest domeniu.

Expertii italieni avertizeaza ca ar putea suferi si alte obiective din patrimoniul cultural, inclusiv cele doua turnuri gemene din Bologna, catedrala din Florenta si Casa de Aur a lui Nero de la Roma.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#angati muzee Italia protest, #muzee Italia inchise , #Italia