Navele de croaziera nu mai au voie sa se apropie de piata San Marco din Venetia

Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 23:18
3661 citiri
Navele de croaziera nu mai au voie sa se apropie de piata San Marco din Venetia
Foto: Reuters

Uriasele nave de croaziera, care in prezent se apropie la doar 300 de metri de piata San Marco din Venetia pentru a permite turistilor sa admire perspectiva asupra orasului, vor fi obligate sa foloseasca alte rute.

O comisie speciala a aprobat un plan de a devia navele de croaziera departe de centrul istoric al Venetiei pana in 2016. Masura vine ca raspuns la ingrijorarile provocate de scufundarea navei Concordia in ianuarie 2012, scrie Fox News.

Uriasele nave de croaziera nu vor mai putea folosi canalul central Giudecca din laguna venetiana prin care se intra in bazinul San Marco.

Primarul Venetiei, Giorgio Orsoni, a declarat ca decizia "inverseaza in cele din urma tendinta spre gigantism din laguna". O comisie formata din ministri si oficiali locali a aprobat saparea unui nou canal astfel incat navele sa poata intra in laguna din vest, evitand centrul istoric.

Si feriboturilor mai mici le va fi interzis accesul prin laguna, in felul acesta urmarindu-se reducerea traficului prin fata pietei San Marco cu un sfert, in timp ce traficul de vas de croaziera va fi redus cu 20 la suta.

Anul trecut, 661 de nave de croaziera au sosit cu 1.775.000 de pasageri, conform statisticilor terminal de pasageri Venetia.

De la 1 noiembrie 2014, navele mai mari de 96.000 de tone, cu o capacitate de la 3.000 pana la 3.500 de pasageri, nu vor mai putea intra in Venetia. Noile masuri vor limita la cinci numarul de nave de croaziera ancorate la un moment dat, si restrictioneaza in acelasi timp trecerea prin laguna la rasarit si apus de soare.

In prezent, in perioada de varf, se intampla ca si 9 vase de croaziera sa fie ancorate in acelasi timp in laguna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Italia Venetia interzis transatlantice, #Venetia interzis nave croaziera, #Venetia interzis nave San Marco , #Italia