Oligarhii rusi cumpara masiv proprietati in Toscana, ca sa-si salveze banii

Luni, 15 Septembrie 2014, ora 21:06
7420 citiri
Oligarhii rusi cumpara masiv proprietati in Toscana, ca sa-si salveze banii
Foto: The Telegraph

Teama de sanctiuni si instabilitatea politica provocata de interventia Rusiei in Ucraina a adus o avalansa de bani in regiunea italiana Toscana. Milionarii rusi au cumparat aproximativ 60% din proprietatile de lux locale, potrivit agentiilor imobiliare din zona.

Oligarhii rusi au colonizat litoralul micului oras Forte dei Marni din Toscana de ani de zile, cumparand vilele bogatilor industriasi din Milano si umpland strazile inguste cu masini Ferrari. Insa acum, motivati de criza din Ucraina, milionarii din Moscova au accelerat goana dupa proprietati in Toscana, patrunzand si in interiorul regiunii, scrie The Telegraph.

Vilele din jurul orasului Lucca, aflat la aproximativ 25 de kilometri departare de mare, au devenit tinta cumparatorilor, a declarat agentul imobiliar Dimitri Corti, care se ocupa de marile proprietati din zona.

Cumparatorii rusi au facut oferte pentru superba Villa Paolina, o cladire din secolul 17 unde a stat candva sora imparatului Napoleon, Pauline Bonaparte. "Interesul pentru zona Lucca e in crestere, iar 6 din 10 clienti sunt din Rusia si fosta Uniune Sovietica", a spus Corti.

Agentul crede ca instabilitatea politica din estul Europei e una din cauzele interesului pentru proprietati. "Un ucrainean care a venit aici pentru o vacanta de o luna si-a lasat familia aici cand s-a intors si acum cauta o casa", spune Corti.

Cand au venit pentru prima oara in Italia in urma cu 20 de ani, rusii erau ridiculizati de localnici pentru prostul lor gust, pentru ca isi cumparau haine de blana in luna august si insistau sa bea vinuri rosii grele de Toscana in combinatie cu preparatele din peste. Dar Corti crede ca faptul ca acum isi cauta proprietati in interior este legata de un apetit cultural in crestere.

"Acum isi trimit copiii la scoala in Londra si New York, si isi dau seama ca Lucca este plin de vile fascinante din secolul 19", adauga Corti. "In urma cu 20 de ani, rusii gaseau magazine la Forte dei Marni pe care nu le aveau acasa, dar acum au Gucci la Moscova. Exista o schimbare de generatii, iar rusii spun acum ca vor sa evite zonele cu prea multi rusi", explica Dimitri Corti.

Lucca, locul de nastere a compozitorului Giacomo Puccini, se mandreste cu o piata centrala construita pe ruinele unui amfiteatru roman si gradini renascentiste pline de arbori unde localnicii se plimba pe bicicleta.

Preturile caselor cresc pe masura ce strainii intra pe piata, dar Corti spune ca acestea sunt inca mici dupa standardul rusesc. "Poti gasi o vila de tara cu piscina, fresce si o gradina mare pentru 4-5 milioane de euro, acelasi pret pe care il dai pentru o vila simpla din anii '70 in Forte dei Marni", incheie el.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Italia Toscana rusi vile, #Italia milionari rusi case, #Italia milionari rusi proprietati , #Italia