Presedintele Italiei va vizita Romania

Joi, 15 Septembrie 2011, ora 07:06
2289 citiri

Presedintele Italiei, Giorgio Napolitano, va efectua o vizita in Romania in perioada 15 - 16 septembrie, la invitatia presedintelui Traian Basescu, anunta marti un comunicat al presedintiei italiene.

Seful statului italian si cel roman vor aborda teme de interes bilateral, european si international. Presedintele Napolitano va fi insotit de ministrul italian de externe Franco Frattini. Delegatia italiana va purta discutii si cu presedintele Senatului, Mircea Geoana, cu presedinta Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si cu prim-ministrul Emil Boc.

"Integrarea europeana a permis Italiei, impreuna cu ceilalti membri fondatori, sa deschida drumul unei Uniuni Europene din care fac parte 27 de membri. Pintre acestia, Romania contribuie cu prospetimea noilor energii si cu un dinamism puternic", a precizat Napolitano citat de postul de televiziune Rai News.

Presedintele italian considera ca Romania "dintotdeauna ancorata la civilizatia europeana" si-a regasit locul in "marea familie continentala". In acest context, Napolitano va invita Romania sa continue relatiile bilaterale.

"Legaturile dintre Romania si Italia au fost, sunt si vor fi stranse. De trecut ne leaga civilizatia romana extinsa pana la Dunare. In prezent, suntem legati prin grupurile de muncitori, antreprenori, studenti si de familiile care traverseaza frontierele si alimenteaza economiile noastre, ne imbogatesc vietile culturale si artistice. Pe viitor, avem un obiectiv comun in construirea Europei si in dezvoltarea comunitatii atlantice", a conchis Napolitano citat de aceeasi sursa.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#presedinte Italia vizita Romania, #Napoletano vizita Romania , #Italia