Ziare.com

Primarul Venetiei a demisionat in plin scandal de coruptie. Frauda de 20 de milioane de euro

de Constantin Pescaru
Sambata, 14 Iunie 2014, ora 17:20

   

Primarul Venetiei a demisionat in plin scandal de coruptie. Frauda de 20 de milioane de euro
Primarul Venetiei, Giorgio Orsoni, a demisionat, vineri, la o zi dupa ce a fost eliberat din arestul la domiciliu. Italianul este implicat intr-un urias scandal de coruptie.

El a luat aceasta decizie dupa ce a pierdut sprijinul colegilor din Partidul Democrat, informeaza The Guardian.

Dosarul de coruptie, in care au fost arestate 35 de persoane, este legat de construirea a 78 de bariere mobile, menite sa protejeze Venetia in caz de furtuni sau cresteri ale nivelului marii, in conditiile in care orasul continua sa se scufunde si este afectat de inundatii devastatoare in fiecare an.

Primarul Venetiei, arestat intr-un dosar de coruptie de zeci de milioane de euro

Lucrariile au inceput acum 11 ani, insa au fost intrerupte de mai multe ori din cauza lipsei de fonduri, Italia confruntandu-se cu o profunda criza economica.

Anchetatorii suspecteaza ca 20 de milioane de euro din banii statului italian au ajuns in conturi private si au fost folosite pentru finantarea unor partide politice.

Fostul primar al Venetiei, in varsta de 67 de ani, a fost acuzat de coruptie si spalare de bani in acest caz. Totusi, el a iesit din arestul la domiciul dupa ce a ajuns la o intelegere cu anchetatorii, astfel ca va petrece doar patru luni in inchisoare.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 566 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor