Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Raid al fiscului intr-o statiune de schi - Lamborghini, preferatul evazionistilor

Autor: Ana Ilie
Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 10:24
5222 citiri
Raid al fiscului intr-o statiune de schi - Lamborghini, preferatul evazionistilor

Un raid al fiscului italian in statiunea exclusivista de schi Cortina d'Ampezzo a dezvaluit adevarata scara a evaziunii fiscale din Italia, unde, se pare, evazionistii prefera masinile de lux nedeclarate.

Intr-o incercare de a recupera miliarde de euro nedeclarati, guvernul lui Mario Monti a identificat proprietarii a 133 de masini Lamborghini, Ferrari, SUV si altele, parcate de-a lungul strazilor inzapezite din Cortina d'Ampezzo, o statiune de lux a celor bogati si faimosi din muntii Dolomiti, scrie Telegraph.

42 dintre proprietarii acestor masini - adica aproape o treime - declarasera ca au venituri anuale de mai putin de 22.000 de euro pe an, si alti 16 declarasera venituri de sub 50.000 de euro.

Angajatii fiscului italian considera ca este aproape imposibil sa te afli la volanul unei astfel de masini daca ai astfel de salarii, mai ales ca plinul unei astfel de masini poate costa si 180 de euro.

Alte 118 masini de lux erau proprietatea unor firme, cu scopul ca proprietarul sa beneficieze de reduceri de impozite. Culmea este ca, din aceste firme, 19 declarasera perderi pentru anul fiscal 2009-2010, in vreme ce alte 37 au declarat profituri de 50.000 de euro sau mai putin.

Verificarile fiscului italian au avut loc in varful de sezon al statiunii ce gazduieste peste 30.000 de turisti. Fiscul a verificat si hotelurile, restaurantele, saloanele de infrumusetare si buticurile de lux, care si-au ascuns si ele veniturile - in cel mai socant caz, inspectorii au descoperit ca proprietarul unui magazin de lux, care a castigat anul trecut 1,6 milioane de euro, nu a declarat niciun cent din acest profit.

Mario Monti, fost comisar european ce a devenit premier dupa demisia lui Silvio Berlusconi, in noiembrie, incearca sa rezolve problema datoriei de 1,9 trilioane de euro a Italiei si sa echilibreze bugetul pe 2012, fortandu-i pe italieni sa-si plateasca impozitele. Insa sarcina sa este demna de Hercule - un recent studiu guvernamental a relevat ca economia subterana a Italiei, care include evaziunea fiscala, atat in ceea ce priveste neplata impozitelor cat si a TVA-ului, se ridica la 275 de miliarde pe an, adica 17,5% din PIB.

Sora lui Mircea Badea a făcut anunțul neașteptat. Nu se mai poate trăi aici. Sunt jafuri cu kalașnikoave!
Sora lui Mircea Badea a făcut anunțul neașteptat. Nu se mai poate trăi aici. Sunt jafuri cu kalașnikoave!
Sora lui Mircea Badea, Naty, a anunțat pe rețelele sociale că nu se mai poate trăi în țara unde s-a mutat în 2021. Naty Badea, corespondent Antena 3, s-a mutat în 2021 în Italia,...
Anchetă uriașă în Italia, cu privire la agresarea unor minori aflați în închisoare. „Acte de tortură, abuz de putere, violențe sexuale”
Anchetă uriașă în Italia, cu privire la agresarea unor minori aflați în închisoare. „Acte de tortură, abuz de putere, violențe sexuale”
Treisprezece gardieni de închisoare au fost arestaţi luni, 22 aprilie, în Italia, fiind acuzați de agresarea unor minori încarceraţi la Milano, iar alţi opt gardieni au fost suspendaţi....
#Italia, #Italia fisc, #Italia evaziune fiscala, #Cortina d Ampezzo, #raid fisc , #Italia