Sute de imigranti ilegali, salvati de italieni in Marea Mediterana

Duminica, 12 Iulie 2015, ora 10:20
2670 citiri
Sute de imigranti ilegali, salvati de italieni in Marea Mediterana
Foto: Arhiva Ziare.com

Sute de imigranti salvati in ultimele zile in Marea Mediterana, precum si corpurile altor 12 gasiti morti pe o barca pneumatica, au ajuns sambata in Sicilia, in sudul Italiei.

In timp ce operatiunile de salvare continuau sambata seara, paza italiana de coasta a anuntat ca a coordonat salvarea a 823 de imigranti joi si inca 969 vineri, transmite AFP.

In cursul zilei de sambata, 717 dintre acesti imigranti, precum si corpurile a opt barbati si patru femei au ajuns la Palermo, in nord-vestul Siciliei, iar 224 la Messina, pe coasta de est a insulei. Alte persoane salvate erau asteptate in cursul serii la Pozzallo, in sudul insulei.

Continua tragediile in Mediterana: S-a scufundat o barca in care erau peste 500 de imigranti

La Palermo, primul barbat a debarcat purtand in brate o fetita cu ochii larg deschisi, strangand in brate un urs de plus. Potrivit presei italiene, sotia sa, mama copilului, se numara printre cele 12 corpuri recuperate.

Originari din Sierra Leone, ei au fost luati imediat in grija de directorul organizatiei Caritas din Palermo, Sergio Mattaliano, care a explicat presei ca a incredintat unei parohii tatal si fetita, vizibil traumatizata.

Joi, in cursul uneia din aceste operatiuni, aproape de rutina pentru navele de salvare care patruleaza in largul Libiei, paza de coasta a intervenit pentru a-i ajuta pe ocupantii unei barci pneumatice care lua apa. La bord au salvat 106 imigranti si au recuperat 12 corpuri.

Mediterana nu mai e atat de sangeroasa - scadere uriasa a numarului de imigranti morti

Potrivit primelor detalii culese de voluntarii care i-au gazduit pe imigranti, s-a creat un moment de panica atunci cand barca a inceput sa ia apa. Majoritatea victimelor au murit strivite, iar celelalte inecate. Barbatul din Sierra Leone a explicat ca nu a putut face nimic pentru a-si salva sotia, de teama sa nu-si piarda fetita.

Potrivit estimarilor Organizatiei Internationale pentru Migratie (OIM), prezentate la 10 iulie, peste 150.000 de imigranti au ajuns in Europa prin Marea Mediteraneana de la inceputul anului, dintre care jumatate in Italia, unde sosirile sunt superioare recordurilor inregistrate in 2014, iar restul in Grecia, unde debarca acum in fiecare zi in jur de 1.000 de refugiati.

In largul Libiei, in timpul traversarii lor periculoase si-au pierdut viata mai mult de 1.800 de persoane in acest an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#imigranti salvati Marea Mediterana, #imigranti salvati Mediterana , #Italia