Tara europeana unde ai putea ajunge la inchisoare daca-ti cresti copiii in stil vegetarian

Miercuri, 10 August 2016, ora 13:05
7096 citiri
Tara europeana unde ai putea ajunge la inchisoare daca-ti cresti copiii in stil vegetarian
Foto: Twitter/Elvira Savino

Un proiect de lege din Italia prevede pedepsirea parintilor care isi hranesc copiii in stil vegetarian sau ii supun la diete "periculoase" pentru sanatate.

Deputatul Elvira Savino, de centru-dreapta, din Forza Italia, a propus o lege care cere o pedeapsa cu inchisoarea pentru parintii care isi supun copiii sub 16 ani la regimuri alimentare "neadecvate". Potrivit proiectului de lege,

parintii ar putea petrece pana la sase ani in inchisoare, daca sunt gasiti vinovati, informeaza The Guardian.

Potrivit deputatului, copiii hraniti vegetarian, de exemplu, lipsiti de alimente precum carnea, ouale sau lactatele, pot ajunge sa aiba grave carente de fier, zinc, B12 sau alte vitamine necesare dezvoltarii.

Potrivit lui Savino, care a lucrat in relatii publice inainte de a ajunge deputat, in 2008, vegetarianismul si veganismul devin tot mai raspandite in Italia, ajungand sa afecteze sanatatea copiilor.

Potrivit initiatorului proiectului de lege, o astfel de decizie poate fi luata doar de un adult, care se informeaza in prealabil, si doar legat de propria persoana. "Apare insa o problema cand copiii sunt implicati". In proiect, cu cat copilul este mai mic, cu atat pedeapsa prevazuta este mai mare.

Daca in urma acestei diete copiii se imbolnavesc sau se ranesc, din cauza malnutritiei, pedeapsa propusa este de doi ani si sase luni pana la patru ani. Daca survine decesul, pedeapsa poate merge pana la 6 ani.

Proiectul de lege e insa criticat de unele voci, care spun ca mai problematice sunt dietele care presupun zahar si grasimi in exces.

Luna trecuta, un baiat de un an din Milano, crescut cu o dieta stricta, vegana, a fost luat de autoritati din familie, dupa ce s-a observat ca are doar 5 kilograme.

Anul trecut, in aprilie, un tribunal a decis ca o femeie din Bergamo, in nordul Italiei, trebuie sa-i gateasca fiului sau carne macar o data pe saptamana. Cel care facuse plangerea fusese tatal baiatului.

Femeia isi crestea fiul cu o dieta macrobiotica (in care pestele si carnea se consuma doar ocazional, iar alimentele sunt gatite prin fierbere, coacere sau la abur; nu-si gasesc locul in regim alimentele procesate).

Citeste si Primul oras de vegetarieni din Italia? Strategia unui primar

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Italia lege inchisoare parinti copii dieta, #copii dieta pedepse parinti Italia, #pedepsire parinti copii dieta , #Italia