Un mafiot a luat ostatici intr-un oficiu postal din Bologna - UPDATE: agresorul s-a predat

Luni, 05 Noiembrie 2018, ora 18:35
3893 citiri
Un mafiot a luat ostatici intr-un oficiu postal din Bologna - UPDATE: agresorul s-a predat
Foto: Arhiva Ziare.com

Un barbat condamnat saptamana trecuta intr-un vast dosar, intitulat "Aemilia", cu privire la infiltrarea mafiei calabreze 'Ndrangheta in orasul Reggio Emilia, in Bologna, s-a baricadat luni intr-un oficiu postal, in care a luat personalul ostatic, cu ajutorul unui cutit, anunta surse locale, citate de News.ro.

UPDATE: Cele patru persoane care erau tinute ostatice au fost eliberate, iar agresorul s-a predat, informeaza site-ul cotidianului La Repubblica, citat de Mediafax. Barbatul, care era inarmat cu un cutit, s-a predat in urma negocierilor cu autoritatile.

Potrivit primelor informatii, barbatul, Francesco Amato, le-a permis tuturor clientilor sa iasa din oficiu, dar a luat ostatici cinci angajati, inclusiv directoarea, relateaza Ansa.

Politia se afla la fata locului, a blocat drumurile si a lansat negocieri.

Dupa aproximativ o ora, o ostatica a fost eliberata. Femeia a lesinat imediat ce a iesit din cladire si a primit ingrijiri medicale.

Amato este fugar de saptamana trecuta, cand s-a incheiat procesul Aemilia, in care s-au pronuntat 118 sentinte insumand 1.200 de ani de inchisoare.

Intre condamnati se afla si tatal fostului jucator de fotbal Vincenzo Iaquinta, condamnat la 19 ani de inchisoare. Iaquinta a fost condamnat, la randul sau, la doi ani de inchisoare, dupa ce a fost gasit vinovat de detinere de armament, insa a fost achitat de acuzatii in legatura cu mafia.

Amato a fost condamnat la 19 ani de inchisoare si este fugar de la pronuntarea sentintei, a anuntat Politia. El a fost gasit vinovat de acuzatii potrivit carora era unul dintre capii 'Ndrangheta in regiunea Emilia.

"Eu sunt cel care a luat 19 ani in procesul 'Aemilia'", a spus el dupa ce a intrat in oficiu. Apoi i-ar fi amenintat pe toti cei prezenti. "Am sa va omor pe toti", le-a spus. El ar fi agitat un cutit.

Amato a cerut in mai multe randuri sa se intalneasca cu ministrul italian de Interne, Matteo Salvini. Este neclar despre ceea ce voia sa vorbeasca cu liderul Ligii (extrema dreapta).

Salvini este vicepremier, alaturi de Luigi Di Maio, vicepremier insarcinat cu Munca si Industria si totodata liderul Miscarii Cinci Stele (M5S, populisti, antisistem) .

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#luare ostatici Bologna, #mafiot luat ostatici Italia , #Italia