Unul dintre cei mai apreciati medici ginecologi din lume, arestat - E banuit de furt de ovule

Sambata, 14 Mai 2016, ora 19:11
4684 citiri
Unul dintre cei mai apreciati medici ginecologi din lume, arestat - E banuit de furt de ovule
Foto: Pexels

Unul dintre cei mai apreciati medici ginecologi din lume, Severino Antinori, cunoscut pentru ca a ajutat numeroase femei in varsta sa aiba copii prin fertilizare in vitro, a fost arestat in Italia, fiind suspectat ca a furat ovule de la o pacienta.

Antinori, in varsta de 70 de ani, a fost retinut vineri, pe aeroportul Fiumicino din Roma, dupa ce o tanara de 24 de ani, din Spania, care era tratata pentru un chist ovarian la o clinica din Milano condusa de medic, a depus plangere, relateaza AFP, conform News.ro.

Autoritatile i-au suspendat doctorului, pentru un an, dreptul de practica, acesta fiind plasat in arest la domiciliu la Roma. El este acuzat de furt cu circumstante agravante si provocare de rani, au declarat surse din politie pentru agentia AGI.

Presupusa victima are pregatire ca asistenta medicala si a inceput recent sa lucreze la clinicia.

Procurorii spun ca Antinori, care s-a intalnit cu femeia intamplator, a invitat-o la un interviu pentru un loc de munca, dupa care a diagnosticat-o cu cancer ovarian, cu unica intentie de a-i fura ovulele.

Femeia sustine ca i-a fost luat telefonul mobil, dupa care a fost imobilizata, anesteziata si operata fara sa-si fi dat consimtamantul. Ea credea ca urma sa fie tratata pentru chist, a declarat avocatul sau.

Dupa ce si-a revenit din anestezie, ea a reusit sa fuga si sa sune la serviciile de interventie in situatii de urgenta de la un telefon public.

Avocatii lui Antonori sustin ca acuzatiile sunt absurde, dar procurorii au precizat ca verifica daca acesta a fost sau nu un caz izolat.

"Arestarea lui Severino Antinori este extrem de grava, pentru ca arata existenta unei piete a ovulelor, care nu se va da inapoi de la nimic", a spus Donata Lenzi, un parlamentar din Partidul Democrat, al premierului Matteo Renzi.

Condamnare definitiva in dosarul Sabyc - primul caz de trafic de ovule din Romania

Medicul a devenit faimos in intreaga lume in 1994, cand tratamentul sau pentru fertilitate i-a permis unei italience, Rossana Della Corte, in varsta de 63 de ani, sa ramana insarcinata si sa nasca. La momentul respectiv, a fost cea mai in varsta femeie care a adus un copil pe lume.

Antinori a generat si polemici, atunci cand a pledat pentru folosirea clonarii pentru a le permite cuplurilor infertile sa aiba copii, prin injectarea de material genetic de la tata intr-un ovul donat. Nu este clar, insa, daca a participat vreodata la crearea unui copil clonat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#medic arestat furt ovule, #piata neagra ovule, #medic reputat furt ovule, #operata furat ovule Spania , #Italia