Vicepresedintele Senatului italian, urmarit de un blestem african?

Joi, 28 August 2014, ora 17:30
2175 citiri
Vicepresedintele Senatului italian, urmarit de un blestem african?
Foto: The Telegraph

Roberto Calderoli, vicepresedintele Senatului italian, sustine ca se afla sub un blestem, necazurile tinandu-se lant pentru el dupa ce a jignit-o pe Cecile Kyenge, ministru de culoare din cadrul Guvernului italian, comparand-o cu un urangutan.

Ministru italian de culoare, comparat cu un urangutan

Desi politicianul si-a cerut scuze pentru respectiva afirmatie, el a refuzat sa demisioneze. In noiembrie el a apelat la serviciile unui avocat, dupa ce a aflat ca va fi judecat in Brescia, fiind acuzat de rasism. Procesul este in curs de desfasurare, potrivit The Independent.

In prezent, el a apelat insa si la misticism, fiind convins ca tatal ministrului Kyenge, lider de trib, a aruncat asupra lui un blestem african pentru a-l pedepsi in urma insultei aduse fiice sale.

Vicepresedintele Senatului italian refuza sa demisioneze dupa ce a numit un ministru urangutan

Dupa episodul in care Calderoli a jignit-o pe Cecile, ghinioanele s-au tinut lant in viata politicianului. El a suferit sase interventii chirurgicale, mama lui s-a stins din viata, a avut oasele fracturate, iar saptamana trecuta a descoperit un sarpe in bucataria casei sale din Bergamo.

Anul trecut, revista Oggi l-a filmat pe tatal lui Kyenge conducand o ceremonie in satul Katanga din Republica Democaratica Congo, in care se ruga pentru pocainta politicianului rasist. Batranul a fost vazut punand fotografia politicianului pe un cuib de termite, in timp ce incerca sa comunice cu spiritele batranilor.

"Fotografiile si filmuletul au fost tulburatoare. Mi-au pus fotografia pe un cuib de termite. Acesta nu poate fi un mesaj prietenos. Un vrajitor mi-a spus ca impotriva mea actioneaza forte teribile", a declarat Calderoli pentru revista.

Si batranul Kyenge a facut cateva declaratii pentru revista.

"Un sarpe in casa nu poate fi un semn bun si nu stiu daca Calderoli a facut bine ca l-a ucis. Daca atunci cand i-a cerut scuze lui Cecile a fost sincer, nu trebuie sa-si faca griji, dar daca scuzele nu au fost sincere, stramosii ar putea deveni furiosi", a spus Kyenge.

In prezent, vicepresedintele senatului se confrunta cu probleme de sanatate, cu protestatarii anti-rasism, cu instantele de judecata dar si cu furia activistilor pentru drepturile animalelor care cer ca politicianul sa fie urmarit penal pentru uciderea sarpelui ce facea parte dintr-o specie protejata.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Roberto Calderoli blestem african, #Calderoli insulta ministru, #Calderoli probleme misticism , #Italia