Alegeri in Marea Britanie: Campania electorala in cateva cifre

Miercuri, 06 Mai 2015, ora 20:45
3456 citiri
Alegeri in Marea Britanie: Campania electorala in cateva cifre

Alegatorii britanici sunt chemati joi la urne pentru a-si alege deputatii pentru un mandat de cinci ani.

France Presse prezinta cateva cifre care ilustreaza campania electorala.

37 - Numarul zilelor de campanie oficiala, lansata la 30 martie dupa dizolvarea Camerei Comunelor. Este cea mai lunga campanie electorala din istoria moderna a Marii Britanii. Pana in prezent recordul era detinut de cea din 1987: 26 de zile.

650 - Numarul de locuri din Camera Comunelor. Jocurile sunt facute pentru ca presedintele adunarii sa fie John Bercow, intrucat niciun candidat de anvergura nu candideaza impotriva lui, in urma unei conventii. El ar urma sa fie confirmat in functie de noua Camera.

81 - Numarul de sondaje de opinie publicate in timpul campaniei pana la data de 5 mai.

Alegeri in Marea Britanie: Lupta stransa in sondaje, ce sanse are UKIP si cine il ameninta pe Cameron

30 - Numarul de sondaje care i-au plasat pe conservatorii premierului David Cameron in fruntea intentiilor de vot.

37 - Numarul de sondaje care ii creditau cu un avans pe laburistii lui Ed Miliband.

3.971 - Numarul total de candidati in alegerile legislative. Acesta este cu 162 mai mic decat recordul din 2010, de 4.133 de candidati.

26,1% - Este proportia candidatilor femei, mai mare decat in 2010, cand a fost de 21,1%. Cu 37% candidati femei, Verzii sunt primii in topul increderii acordate femeilor. La polul opus se afla UKIP, cu 12% dintre candidati femei. Parlamentul la final de mandat numara 143 de deputati femei.

72 - Numarul de partide marginale care nu se prezinta la alegeri decat cu un singur candidat.

485.012 - Numarul de alegatori care s-au inregistrat sa voteze doar in ziua de 20 aprilie, data-limita pentru inscriere. Circa doua milioane de noi alegatori s-au inregistrat pe listele electorale britanice intre jumatatea lui martie si 20 aprilie, intr-o tara in care rata de absenteism a fost de 35% la alegerile din 2010 si de 38% in 2005.

Alegeri in Marea Britanie: Cum voteaza britanicii din Romania

15% - Este proportia alegatorilor care au votat deja prin corespondenta.

4,6 milioane - Este suma, in lire sterline (circa 6,3 milioane de euro), adunata de laburisti in timpul campaniei electorale oficiale. Conservatorii au strans 3,456 milioane de lire sterline (4,67 milioane de euro) in aceeasi perioada. UKIP a colectat 1,61 milioane de lire, iar liberal-democratii - 234.000 de lire.

18,3 milioane - Este numarul cumulat al spectatorilor diferitelor dezbateri si interviuri incrucisate organizate de posturile BBC si ITV.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#alegeri Marea Britanie, #campanie Marea Britanie, #Marea Britanie sondaje , #Marea Britanie