Ambasadorul roman in Marea Britanie multumeste medicilor englezi care i-au salvat un prieten

Marti, 18 Martie 2014, ora 23:24
2648 citiri
Ambasadorul roman in Marea Britanie multumeste medicilor englezi care i-au salvat un prieten
Foto: The Telegraph

Ambasadorul Romaniei in Marea Britanie, Ion Jinga, a multumit intr-o scrisoare deschisa medicilor britanici si imigranti care i-au salvat un prieten.

El a povestit ca prietenul sau a simtit o durere brusca in ceafa in momentul in care se afla la piscina. Durerea de nesuportat l-a facut sa cheme o ambulanta care a sosit in 15 minute. Dupa o consultatie preliminara, medicii au stabilit ca era vorba o problema vasculara si l-au trimis la spital, scrie The Telegraph.

Prietenul ambasadorului roman a ajuns astfel la spitalul Charing Cross, care avea echipament de inalta performanata si un corp de medici neurochirurgi foarte buni. In alte 20 de minute, un medic l-a dus la un scaner care a relevat ca avea o hemoragie intracraniana. Unul din medici, Fey Probst, a chemat o echipa de neurochirurgi, intre care se afla si un roman, Robert Iorga.

O a doua investigatie mult mai amanuntita a descoperit ca era posibil sa fie vorba de un anevrism. A fost randul unui alt medic sa intre in actiune, Ramesh Nair, care in cele din urma a recomandat sa fie efectuata o angiograma cerebrala.

Apoi, prietenul lui Jinga a petrecut o noapte in spital cu perfuzii si tratament de stabilizare, in asteptarea angiogramei, care a fost efectuata a doua zi de doctorul Ian Colquhoun, specialist in neuroradiologie, care i-a explicat acestuia riscurile procedurii.

In ciuda pericolului, a fost aleasa angiograma si, dupa o ora jumatate, au venit si rezultatele. Nu fusese gasit niciun anevrism. A inceput insa o lunga perioada de recuperare, timp in care ambasadorul Ion Jinga si-a vizitat prietenul care ramasese internat in spital.

Astfel, spune ambasadorul, cu ocazia multelor vizite, el a ajuns sa ii cunoasca pe medicii din spitalul britanic. "Am intalnit asistente si medici extrem de bine pregatiti, unii dintre ei nascuti in Marea Britanie, dar si altii din India, Romania, Slovenia, Belgia, Africa, America Latina sau Asia.

"Le multumesc tuturor acestor oameni. Am o mare admiratie pentru ei, pentru ca sunt atat de devotati pacientilor lor. Aceeasi recunostinta se indreapta catre personalul auxiliar care, cu discretie si eficienta, isi face treaba la cele mai inalte standarde profesionale", spune Jinga, care a vrut sa accentueze faptul ca multi nu sunt britanici.

"Cei mai multi dintre ei sunt 'emigranti'. Ei au venit in Marea Britanie pentru a se implini profesional sau pentru o viata mai buna, pentru ca aici este posibil acest lucru in cazul celor care sunt specialisti de inalta calificare si oameni care muncesc din greu, spune ambasadorul roman.

"Adesea, ei sunt demonizati de presa tabloida si prezenta lor este cateodata obiectul unui ping-pong in dezbaterea politica. In schimb, multi dintre ei salveaza vieti in fiecare zi in spitalele britanice. Realizam cat de extraordinari sunt numai cand avem probleme medicale", se incheie scrisoarea lui Ion Jinga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Ion Jinga ambasador Marea Britanie recunostinta, #Jinga ambasador respect medicilor imigranti, #Jinga recunostinta medici salvare prieten , #Marea Britanie