Atacatorul din Vitan, cautat de politia britanica

Vineri, 07 Februarie 2014, ora 12:59
2159 citiri
Atacatorul din Vitan, cautat de politia britanica

Politia britanica il cauta pe asasinul moldovean Vitalie Proca, pentru o tentativa de asasinat intr-unul dintre cele mai importante districte financiare ale Londrei, Canary Warf. Victima sa, un bancher rus, acuza un pact intre Bucuresti si Moscova, pentru ca basarabeanul sa nu fie extradat in Marea Britanie.

Cunoscut in Romania pentru atacul esuat din cartierul Vitan, mercenarul moldovean este cautat acum de celebra Scotland Yard, pentru a fi interogat in legatura cu un atac din capitala britanica, potrivit Evening Standard.

Detectivii investigheaza tentativa de asasinare a unui bogat bancher rus din Canary Warf, Gherman Gorbuntov. Politia britanica il cauta pe Vitalie Proca, dupa ce acesta a fost extradat din Rusia in Romania, ca urmare a unui atac produs in cartierul bucurestean Vitan.

Extradare istorica a autoritatilor ruse: Atacatorul din Vitan a fost adus in Romania

Atacul armat din Londra a avut loc in luna martie 2012, langa locuinta din Docklands a bancherului multimilionar rus, care a scapat ca prin minune cu viata, dupa ce a fost impuscat de sase ori cu un pistol semiautomat Makarov.

Gorbuntov si avocatul sau rus spun insa ca exista un pact intre Moscova si Bucuresti astfel incat suspectul sa nu fie interogat de politia britanica.

"Stiu ca Rusia a permis extradarea sa in Romania cu o conditie speciala: sa nu fie atins de politia engleza. Inseamna ca nu va fi niciodata chestionat cu privire la cazul meu. Sunt absolut sigur de aceasta informatie. Am citit acest lucru intr-o scrisoare din partea politiei romane catre politia britanica. Astfel, autoritatile ruse au spus-o clar celor romane: acest suspect nu poate fi interogat in Anglia", sustine Gorbuntov.

Bancherul rus a legat atentatul la adresa sa de o disputa financiara, pretinzand ca a fost comandat de fost parteneri de afaceri cu legaturi apropiate cu personaje importante din anturajul presedintelui rus Vladimir Putin.

Pe cine a mai impuscat atacatorul din Vitan

Vitalie Proca a fost extradat in Romania, in luna noiembrie 2013. Extradarea sa este prima pe care autoritatile din Rusia, care l-au prins pe moldovean la Moscova in februarie 2013, o fac in tara noastra.

In luna noiembrie a anului 2012, moldoveanul a incercat sa-l omoare la pe Puiu Mironescu, la comanda fratilor Bogdan si Razvan Mararu, doi intelopi din Piatra Neamt. Pentru comiterea atacului asupra lui Puiu Mironescu, mercenarul basarabean a venit la Bucuresti si a pornit pe urmele victimei sale, in baza datelor si fotografiilor pe care le avea de la cei care l-au platit sa ucida la comanda, doar ca a gresit tinta.

Vitalie Proca asteapta procesul in Romania, iar orice extradare a sa in Marea Britanie va depinde de rezultatul procesului din Romania. In schimb, Ministerul roman al Justitiei a refuzat sa raspunda daca le-au dat sau le vor da acces la suspect colegilor britanici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#atacator Vitan politie britanica, #Vitalie Proca asasinat Londra, #Vitalie Proca extradare Marea Britanie , #Marea Britanie