Atentate Londra: MI5 a incercat sa recruteze unul dintre suspectii (Video)

Sambata, 25 Mai 2013, ora 11:29
3223 citiri
Atentate Londra: MI5 a incercat sa recruteze unul dintre suspectii (Video)
Foto: Arhiva

Serviciile de informatii interne britanice au incercat sa il recruteze pe Michael Adebolajo, cel care a revendicat uciderea unui soldat, miercuri, la Londra. Declaratia a fost facuta, vineri seara, de unul dintre prietenii sai, care a fost arestat dupa interviul televizat.

Conform acestuia, Michael Adebolajo a respins oferta MI5 (servicii de informatii interne) de a lucra pentru ei. Acestia l-au contactat in continuare, dupa un sejur in Nigeria. "Practic, a fost hartuit de MI5, asta a fost ceva ce mi-a spus precis", a declarat Abou Nusaybah care l-a cunoscut pe Michael Adebolajo in 2002, potrivit BBC.

Serviciile de informatii interne voiau sa afle daca cunoaste anumite persoane, a povestit Nusaybah pentru postul de televiziune britanic. "Dupa ce le-a spus ca nu le cunoaste pe aceste persoane si nici pe altele, ei l-au intrebat daca nu vrea sa lucreze pentru ei", a precizat Abou Nusaybah.

BBC a transmis ca Abou Nusaybah a fost arestat dupa interviul televizat.

Politia, la randul sau, a anuntat ca agenti de contraterorism britanic au arestat vineri seara la Londra un barbat in varsta de 31 de ani suspectat ca pregatea sau voia sa comita atacuri teroriste.

Perchezitii au fost de asemenea realizate in doua locuinte din estul capitalei, a precizat Scotland Yard intr-un comunicat.

Politia nu a indicat daca aceasta arestare are o legatura directa cu uciderea soldatului Lee Rigby, omorat cu o arma alba in timpul unui atac realizat de doi presupusi islamisti, miercuri, pe o strada din Londra.

Barbatul a fost arestat vineri catre ora locala 21:30 (23:30, ora Romaniei) de politisti ai serviciului antiterorist al Scotland Yard, in cadrul Terrorism Act 2000, o lege antiterorista britanica promulgata in 2000.

Atentat terorist la Londra: Inca doua arestariU

Abou Nusaybah a fost plasat in arest la un comisariat din sudul Londrei.

Asupra serviciilor de securitate britanice se faceau presiuni, vineri, pentru a explica de ce cei doi presupusi ucigasi ai unui soldat in mijlocul Londrei, in special Michael Adebolajo, un tanar crestin de origine nigeriana convertit la islamul radical, au putut sa scape de filtrele lor.

Michael Adebolajo, in varsta de 28 de ani, si presupusul sau complice, Michael Adebowale, in varsta de 22 de ani, care au fost raniti de catre politie la locul dramei, erau inca internati vineri, insa viata lor nu este in pericol, conform politiei.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#atentate Londra servicii secrete, #MI5 atentate Londra , #Marea Britanie