Britanicii isi fac curaj pentru romani: Beneficiile imigratiei depasesc costurile sale

Sambata, 05 Octombrie 2013, ora 19:55
3530 citiri
Britanicii isi fac curaj pentru romani: Beneficiile imigratiei depasesc costurile sale
Foto: The Guardian

Migratia romanilor si bulgarilor in tinutul Kent din Marea Britanie va costa autoritatile circa trei milioane de lire sterline pe an, potrivit unui raport al Consiliului Local, insa beneficiile ar urma sa fie mult mai mari.

Astfel, imigrantii ar urma sa contribuie cu mai mult de 70 de milioane de lire sterline pe an la economia Regatului Unit, a anuntat Consiliul Tinutului Kent, potrivit BBC.

Paul Carter, liderul conservator al consiliului, a spus ca raportul reflecta tiparele migratiei din alte tari est-europene care au avut dreptul de a trai si de a munci in Marea Britanie si au le-au proiectat pe bulgari.

De asemenea, acesta a avertizat in privinta unui numar mai mare de imigranti economici, "refugiati" din Romania si Bulgaria, decat s-au inregistrat din Polonia, precum si un numar semnificativ de rromi, "care deja provoaca probleme in Gravesend si Gravesham".

Totodata, Carter a mai spus ca va fi o presiune asupra sistemului de locuinte, a celui de sanatate si a numarului de locuri in scolile britanice.

Nigel Farage: Pana si sustinatorii lui Cameron ii critica lipsa de actiune fata de imigrantii romani

Raportul arata ca imigrantii romani si bulgari vor fi "tineri, sanatosi si motivati sa-si asigure un loc de munca".

De asemenea, in ce priveste temerile legate de sistemul de locuinte, raportul mentioneaza ca romanii si bulgarii ar urma sa locuiasca cu chirie, astfel impactul asupra locuintelor sociale va fi redus.

Raportul mai prevede si care vor fi costurile aproximative pentru sistemul de sanatate si pentru cel de invatamant, dupa sosirea imigrantilor din Romania si Bulgaria. Cetatenii din cele doua tari au dreptul de a calatori liberi in Marea Britanie din anul 2007, dupa aderearea la UE, insa exista restrictii temporare legate de felul de slujbe pe care acestia le pot avea, restrictii care insa vor fi ridicate in luna ianuarie.

Sub reglementarile muncitorilor sezonieri din agricultura, romanilor si bulgarilor li s-a permis sa lucreze in ferme si in industria de procesare a alimentelor pentru cel mult sase luni.

Unii dintre fermierii din Kent si-au exprimat insa temerile ca muncitorii sezonieri ar putea sa se transforme in angajati cu norma intreaga, atunci cand restrictiile vor fi ridicate.

Raportul estimeaza ca circa 8.600 de romani si bulgari vor migra in Kent, in urmatorii cinci pana la zece ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#beneficii imigranti Marea Britanie, #romani imigranti Marea Britanie , #Marea Britanie