Britanicii nu au habar care sunt realele probleme ale societatii - sondaj

Sambata, 13 Iulie 2013, ora 08:28
1381 citiri
Britanicii nu au habar care sunt realele probleme ale societatii - sondaj
Foto: The Independent

Un sondaj publicat de Royal Statistical Society si King's College din Marea Britanie arata ca opinia publica asupra unor subiecte delicate precum ciminalitatea, frauda si imigratia este foarte departe de situatia reala.

Potrivit The Independent, cercetarea intreprinsa de Ipsos Mori pe un esantion de 1.015 persoane cu varste cuprinse intre 16 si 75 de ani prezinta zece conceptii gresite ale britanicilor. Printre acestea, cele mai importante fac referire la:

Frauda economica. Britanicii considera ca, la fiecare 100 de lire sterline, 24 sunt realizate in mod fraudulos. Estimarile oficiale arata insa ca doar 70 de penny la fiecare 100 de lire sunt realizati in acest mod.

Imigratie. Britanicii sunt de parere ca 31% din populatia tarii lor este compusa din imigranti, in timp ce datele oficiale arata ca procentul este de doar 13%. Incluzand si imigratia ilegala, procentul atinge 15%. In ceea ce priveste etnicitatea societatii, britanicii considera ca persoanele de origine asiatica si africana constituie 30% din populatie, in timp ce procentul real este de 11%.

Criminalitate. 58% dintre britanici considera ca rata criminalitatii nu este in scadere in timp ce datele arata ca numarul crimelor era, in 2012, cu 19% mai mic decat in 2006 si cu 53% mai mic decat in 1995.

Sarcinile minorelor. Acestea sunt percepute a fi de 25 de ori mai multe decat estimarile oficiale: britancii considera ca 15% din fetele cu varste de pana la 16 ani raman insarcinate in fiecare an, in timp ce datele oficiale arata ca procentul este de 0,6%.

Alte date surprinzatoare arata ca 26% dintre britanici considera ca ajutoarele umanitare externe sunt in primele trei categorii de cheltuieli ale guvernului. In realitate doar 1,1% din totalul cheltuielilor se indreapta in aceasta directie.

29% sunt de parare ca autoritatile cheltuiesc mai mult cu ajutoarele de somaj decat cu pensiile, chiar daca cifrele arata o diferenta de 15 ori in favoarea pensiilor (74,2 miliarde acordate pensiilor, fata de 4,9 miliarde somerilor).

Hetan Shah, directorul executiv al Royal Statistical Society, crede ca "datele arata provocarile reale ale politicienilor". Aceasta este de parere ca este nevoie ca trei lucruri sa se intample: politicienii sa devina mai buni comunicatori ai afacerilor statului, media sa incerce sa clarifice aceste subiecte si sa nu mai foloseasca statisticile pentru a crea stiri senzationale si este necesara o mai buna predare a statisticii in scoli pentru facilitarea intelegerii evidentelor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#studiu Marea Britanie, #imigratie Marea Britanie, #rata criminalitatii , #Marea Britanie