Cad capetele in Camera Lorzilor: Scandal de coruptie cu demisii si suspendari

Autor: Ana Ilie
Duminica, 02 Iunie 2013, ora 21:05
2800 citiri
Cad capetele in Camera Lorzilor: Scandal de coruptie cu demisii si suspendari

Un scandal de luare de mita zguduie Camera Lorzilor din Marea Britanie. Pana acum, trei persoane au fost implicate in scandal. Un lord si-a dat demisia si alti doi au fost suspendati, pe motiv ca au incalcat regulile parlamentare.

Laburistii britanici l-au suspendat pe Jack Cunningham, fost ministru, si pe Brian Mackenzie din Framwellgate, fost sef al politiei, scrie Guardian.

In fine, John Laird a demisionat din Partidul Unionist din Ulster si s-a pus la dispozitia organismului de control din Camera.

Cei trei au fost prinsi in mijlocul unui scandal de coruptie in Camera Lorzilor, dupa ce Sunday Times a dezvaluit ca cei trei parlamentari s-au oferit sa faca lobby pe langa ministrii britanici, sa faca interpelari si sa gazduiasca receptuu la Camera in schimbul unor sume de bani.

"Lordul Cunningham si Lordul Mackenzie din Framwellgate au fost suspendati din Partidul Laburist asteptand investigatia. Partidul Laburist asteapta cele mai inalte standarde de la reprezentantii sai si crede ca acestia au datoria de a fi transparenti si responsabili in orice moment", a spus un reprrezentant al partidului Laburist.

Lordul Cunningham a cerut suma de 144.000 de lire sterline pe an pentru a lucra pentru o companie care dorea sa aiba acces la procesul de luare a deciziilor in Parlament.

Lordul Mackenzie a explicat cum va ocoli regulile prin care lorzilor le este interzis sa gazduiasca un eveniment in Palatul Westminster in nume;e grupurilor cu care au un inetres financiar. Mackenzie a explicat ca pur si simplu ii va cere unui coleg sa gazduiasca intalnirea.

In fine, Lordul Laird a spus ca ar putea sa le ceara altor lorzi sa puna intrebari in numele companiei. Compania, ce reprezenta interesele Corei de Sud in producerea de energie solara, a fost o inventie, iar reprezentantii sai au fost reporterii Sunday Times.

Sunday Times este aceeasi publicatie ce a dezvaluit ca europarlamentarul roman Adrian Severin este implicat intr-un scandal de coruptie. Jurnalistii publicatiei au facut publica o inregistrare in care europarlamentarul roman cere bani pentru promovarea unui amendament in Parlamentul European.

In urma scandalului, Severin a fost exclus din PSD insa nu a demisionat din PE, spre deosebire de austriacul Ernst Strasser si slovenul Zoran Thaler, prinsi in acelasi scandal, care si-au dat demisia din Parlamentul European.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Marea Britanie coruptie Camera Lorzilor, #coruptie Camera Lorzilor , #Marea Britanie