Campanii pro si contra conversatiilor la metroul londonez

Sambata, 01 Octombrie 2016, ora 12:52
3296 citiri
Campanii pro si contra conversatiilor la metroul londonez
Foto: Arhiva Ziare.com

La scurt timp dupa lansarea unei campanii prin care calatorii cu metroul din Londra sunt incurajati sa discute unii cu altii a fost lansata pe Twitter o contra-campanie al carei mesaj principal transmis este "Lasa-ma in pace!".

Reactia a venit ca urmare a faptului ca la metroul londonez au fost distribuite pliante si insigne prin care calatorii sunt incurajati sa discute unii cu altii, informeaza BBC.

Cel care poarta o astfel de insigna le indica celor din jurul lor ca este bucuros sa poarte o conversatie cu ei, pe diverse teme, inclusiv politice.

Initiativa a provocat o reactie puternica din partea celor care se opun acestei idei, care si-au facut propriile insigne prin care descurajeaza orice apropiere sau tentativa de a purta o discutie.

Campania "Opriti conversatiile la metrou!" a debutat vineri dimineata, in statia Liverpool Street, informeaza sursa citata. Pe insigne se poate citi: "Nici macar sa nu te gandesti!". Ele sunt menite sa le asigure linistea celor care vor sa fie lasati in pace.

"Nu suport ideea ca as putea discuta cu straini la metrou, in drum spre serviciu (...) Adevaratii londonezi stiu ce spun", a declarat Brian Wilson, initiatorul acestei neobisnuite contra-campanii.

Acesta sustine ca navetistii nu isi doresc decat sa asculte muzica, sa citeasca sau sa se uite in smartphone, ignorandu-i astfel pe cei din jur, nicidecum sa stea la palavre.

Cel de la care a pornit totul este Jonathan Dunne, american de origine. El e cel care a crezut ca va stimula apropierea dintre calatori daca le ofera insignele gratuite prin care isi pot exprima dorinta de schimba o vorba cu ceilalti.

Compania de transport londoneza (TfL) a dezmintit categoric orice implicare.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#campanie metrou Londra discutii calatori , #Marea Britanie