Cine ar fi ghicit? David Cameron, sfatuit de Blair cum sa conduca tara

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 30 Mai 2012, ora 11:38
2082 citiri
Cine ar fi ghicit? David Cameron, sfatuit de Blair cum sa conduca tara

Premierul britanic, David Cameron, are o "relatie speciala" cu fostul premier, Tony Blair, cu care a purtat cel putin opt conversatii pe tema felului in care se conduce tara.

Blair l-a vizitat pe Cameron la resedinta oficiala a premierilor britanici, Chequers, in iulie anul trecut, si cei doi au purtat cel putin sapte convorbiri telefonice de cand Cameron s-a mutat la Downing Street 10. Inseamna o medie de o conversatie la trei luni, scrie Daily Mail.

Cei doi au vorbit in ianuarie, in februarie, si se vor mai intalni si in septembrie. Surse familiare intalnirilor sustin ca cei doi nu discuta numai pe marginea functiei lui Blair, de trimis al Qvartetului in Orientul Mijlociu, ci despre cum trebuie ca Guvernul sa reformeze serviciile publice si sectorul bugetar. Cei doi au discutat despre criza euro si economia britanica, iar Blair l-a sfatuit pe Cameron cum sa faca fata rigorilor functiei de premier.

"Au o multime de subiecte despre care sa vorbeasca. Este o relatie speciala intre un premier si un altul. Cine altcineva mai stie cu ce te confrunti?".

Dezvaluirile intalnirilor de substanta dintre cei doi politicieni sunt de natura sa infurie atat parlamentarii conservatori cat si laburisti. Conservatorii sunt deja ingrijorati ca David Cameron ii asculta pe liberal-democrati la fel de mult ca pe colegii sai conservatori.

Cameron a devenit cunsocut in partidul sau dupa ce s-a auto-intitulat mostenitorul lui Blair, in 2005, in timpul luptei pentru conducerea conservatorilor.

La randul sau, Blair da semnale, de ceva timp, ca s-ar putea intoarce in politica, dupa 5 ani de absenta.

Blair ar fi inceput deja sa se intalneasca cu mici grupuri de parlamentari laburisti, cu care discuta chestiunile de actualitate, cu binecuvantarea presedintelui partidului, Ed Miliband.

Mai mult, in iulie, va aparea alaturi de Miliband si ministrii din Guvernul din umbra la un dineu pentru promovarea sportului britanic, inainte de Olimpiada de la Londra.

Blair si-a angajat si un nou director de comunicare, in persoana lui Rachel Grant. Toate acestea par a conduce catre ideea ca fostul premier doreste sa-si reconstruiasca imaginea in Marea Britanie.

O sursa apropiata de Blair a nuantat ca acesta vrea sa se implice din nou in politica, deoarece "are lucruri de spus si crede ca este momentul potrivit. Intrebarea este cum reintra pe scena britanica, fara a patrunde din nou in politica interna si fara a interfera cu Partidul Laburist".

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#David Cameron sfatuit Tony Blair, #Cameron Blair discutii conducere tara , #Marea Britanie
Comentarii
Poza Grasutul
Grasutul
rank 5
Intre politicienii si fostii politicieni britanici pot exista