Credeai ca britanicii ii urasc pe romani? Iata ce tari detesta cu adevarat

Marti, 03 Februarie 2015, ora 09:57
28992 citiri
Credeai ca britanicii ii urasc pe romani? Iata ce tari detesta cu adevarat
Foto: ansionnachfionn.com

In ultimii ani, presa britanica a relatat pe larg presupusa antipatie pe care cetatenii din Regatul Unit ar avea-o fata de romani, insa un sondaj profesionist arata cum sta situatia cu adevarat.

Conform unui sondaj realizat de Institutul Regal pentru Afaceri Externe Chatham House, britanicii au probleme cu alte tari, in niciun caz cu Romania.

Sondajul la care au luat parte 2.000 de respondenti a relevat ca tarile cele mai putin apreciate de britanici sunt Rusia (56% dintre respondenti au inclus-o pe lista), Coreea de Nord (47%) si Israel (35%).

In schimb, Romania nu s-a aflat printre cele 34 de variante enumerate la capitolul tari pe care britanicii nu le suporta.

Ce-i drept, britanicii nu ne simpatizeaza prea mult, intrucat nu am fost inclusi nici la categoria tarilor despre care au sentimente favorabile.

La acest capitol, britanicii ii apreciaza cel mai mult pe australieni (47% dintre respondenti au oferit aceasta varianta), canadieni (44%), olandezi si americani (ambele cu cate 33%).

The Economist, despre valul de imigranti romani in Marea Britanie, care n-a mai fost

Fata de precedentul sondaj de acest gen, realizat in 2012, antipatia fata de Rusia aproape ca s-a dublat, crescand de la 30% la 56%. De altfel, 67% dintre respondenti considera ca Rusia este un "pericol pentru Uniunea Europeana".

La capitolul imbunatatiri, antipatia fata de Grecia a scazut de la 20% la doar 9%.

In ceea ce priveste cele mai mari pericole pentru Marea Britanie, terorismul international (51% dintre respondenti l-au inclus pe lista), armele nucleare dezvoltate de Iran si Coreea de Nord (32%) si crima organizata plus traficul de droguri si persoane (28%) sunt printre variantele alese.

Respondentii au putut alege mai multe raspunsuri in acest sondaj pe care institutul britanic il realizeaza din doi in doi ani.

Invazia care nu a mai fost invazie

Spre finalul lui 2013, mai multe publicatii britanice s-au intrecut in articole alarmante despre o presupusa invazie romano-bulgara, ce va incepe in 2014, dupa ce restrictiile de pe piata muncii pe care cele doua popoare le aveau au fost ridicate.

In pofida sirului interminabil de articole de acest gen, inceputul anului 2015 a aratat ca, in realitate, invazia care ii speriase pe britanici nu s-a produs.

Concret, in intervalul iulie 2013 - iunie 2014 au imigrat in Marea Britanie 32.000 de romani si bulgari, comparativ cu 18.000 in precedentele 12 luni. In schimb, in Marea Britanie se afla 579.000 de polonezi, conform recensamantului realizat in 2011.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#tari detestate britanici, #sondaj tari detestate Marea Britanie, #numar romani Marea Britanie , #Marea Britanie