Daily Mail: Povestea tulburatoare a unei cersetoare de 14 ani din Tandarei

Duminica, 09 Noiembrie 2014, ora 14:42
7669 citiri
Daily Mail: Povestea tulburatoare a unei cersetoare de 14 ani din Tandarei
Foto: Wikipedia

Daily Mail prezinta povestea unei adolescente de etnie rroma in varsta de 14 ani din Tandarei, care traieste in prezent in Marea Britanie, aparent fara un tutore.

Cazul Rebecai State, care isi petrece timpul cersind pe strazile din Manchester, a captat atentia presei dupa ce Ed Miliband, liderul laburistilor britanici, a fost fotografiat in timp ce ii dadea bani, scrie Daily Mail.

Autoritatile pentru protectia copilului din Romania investigheaza in prezent motivele pentru care adolescenta se afla in Marea Britanie, precum si daca aceasta se afla in pericol ca urmare a faptului ca traieste fara un tutore.

O astfel de actiune va pune presiune asupra politiei si serviciilor sociale din Greater Manchester, in special dupa un raport recent potrivit caruia aproape 650 dintre cei peste 3.000 de minori dati disparuti in Greater Manchester in primele trei luni ale anului se confrunta cu riscuri de exploatare sexuala.

Publicatia britanica relateaza ca Rebeca a crescut impreuna cu zece frati in Tandarei, oras situat la 100 de kilometri de Bucuresti si cunoscut pentru existenta retelelor care se ocupa cu traficul de copii. Jurnalistii vorbesc despre palatele din Tandarei, construite cel mai probabil, spun ei, din munca ilegala a rromilor in Marea Britanie si din abuzarea de sistemul britanic de ajutoare sociale.

De asemenea, jurnalistii descriu sistemul sofisticat prin care se realizeaza traficul de copii din Romania in Marea Britanie, care implica inclusiv semnarea unor contracte. Un traficant este dispus sa plateasca pana la 20.000 de lire sterline pentru fiecare copil, deoarece castigurile obtinute ulterior sunt uriase. Copiii sunt adusi in Marea Britanie ca vizitatori si sunt tinuti in casele traficantilor din Slough, Londra, Manchester si alte orase.

Desi nu exista dovezi ca Rebeca este o victima a traficului de copii, sunt semnale ingrijoratoare.

Jurnalistii britanici au aflat ca aceasta a plecat din Tandarei in urma cu doi ani si locuieste intr-o casa cu patru dormitoare inchiriata de Livia Stoica, o romanca de 34 de ani care sustine ca este matusa fetei. In casa locuiesc si cei noua copii ai femeii.

Parintii sai, Ion si Marioara, calatoreau frecvent din Romania in Marea Britanie, inchiriind locuinte in Slough, Berkshire si Ilford. Doi dintre copiii lor s-au nascut in spitale britanice.

Rudele din Tandarei ale familiei State le-au spus jurnalistilor britanici ca, intre timp, cei doi s-au stabilit in Germania. De asemenea, rudele din Romania ale Rebecai sustin ca nu au auzit niciodata de Stoica si se indoiesc ca aceasta este intr-adevar ruda cu adolescenta.

Livia Stoica primeste ajutoare sociale de 550 de lire sterline pe saptamana.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#rromi cersit Marea Britanie, #trafic copii Romania Marea Britanie , #Marea Britanie