Doua femei se lupta sa fie premier al Marii Britanii, atacurile josnice nu lipsesc - au fost adusi in discutie copiii

Duminica, 10 Iulie 2016, ora 23:49
4765 citiri
Doua femei se lupta sa fie premier al Marii Britanii, atacurile josnice nu lipsesc - au fost adusi in discutie copiii

Andrea Leadsom (dreapta in foto), una din cele doua candidate la functia de premier al Marii Britanii, a provocat o controversa dupa ce a sugerat ca, prin calitatea sa de mama, este mai interesata de viitorul tarii decat rivala sa Theresa May, care nu are copii, transmite Reuters.

Andrea Leadsom, secretar de stat pentru energie, a devenit cunoscuta mai ales prin implicarea sa foarte ferma in campania pentru iesirea tarii din Uniunea Europeana si este cotata cu sansa a doua la sefia conservatorilor si preluarea guvernului.

'Sunt convinsa ca (Theresa May) va fi foarte trista pentru ca nu are copii, asa incat nu vreau sa fie vorba despre ''Andrea are copii, Theresa nu are'', pentru ca ar fi intr-adevar ingrozitor', a declarat Leadsom, o crestina devotata, pentru publicatia The Times.

'Simt insa cu adevarat ca a fi mama inseamna sa ai o miza foarte reala in viitorul tarii noastre, o miza tangibila. Ea are poate nepoate, nepoti. Dar eu am copii care vor avea la randul lor copii ce vor fi o parte directa din ceea ce se va intampla mai tarziu', a mai spus Leadsom.

Comentariile sale au fost criticate de numerosi deputati conservatori si sustinatori ai lui May, care le-au calificate drept 'josnice', 'insultatoare', 'jenante' si 'provocatoare de divizari'.

Printre acestia s-a aflat si ministrul de externe, Philip Hammond, potrivit caruia competitia pentru conducerea partidului nu trebuie sa degenereze inr-un 'concurs de insulte', ci sa se concentreze pe teme de substanta.

'Ceea te califica pentru postul de prim-ministru este o indelungata experienta in problemele tarii. De aceea o sustin pe Theresa May', a afirmat el.

Leadsom a replicat, denuntand pe Twitter articolul din The Times ca 'jurnalism de cancan' si declarand la televiziune: 'Vreau sa fie extrem de limpede ca oricine are o miza egala in societatea noastra si in viitorul tarii'.

The Times, care o sustine pe May, si-a mentinut afirmatiile din articol si a publicat o inregistrare cu comentariile respective ale lui Leadsom, difuzata sambata la buletinele de stiri ale principalelor posturi de radio si televiziune.

The Sunday Times, editia duminicala a The Times, a scris ca 20 de parlamentari conservatori sunt pregatiti sa paraseasca partidul daca Leadsom va fi aleasa lider, ceea ce ar putea duce la pierderea majoritatii.

Controversa a intervenit la cateva zile dupa ce Theresa May a vorbit public pentru prima oara, intr-un interviu, despre tristetea incercata impreuna cu sotul sau, Philip, pentru faptul ca nu au putut avea copii.

Theresa May nu a comentat insa interviul contracandidatei sale, postand doar pe Twitter: 'Ieri mi-am lansat promisiunea pentru o campanie curata si invit @AndreaLeadsom sa mi se alature semnand-o'.

Sambata, si cotidianul The Telegraph si-a anuntat sprijinul pentru actualul ministru de interne, care in campania pentru referendumul din 23 iunie a sustinut ramanerea tarii in UE.

May si Leadsom se vor confrunta in turul final al competitiei interne din Partidul Conservator, castigatoarea urmand sa fie aleasa pe 9 septembrie de cei 150.000 de membri ai formatiunii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#scandal Andrea Leadsom Theresa May, #atac Andrea Leadsom copii May , #Marea Britanie
Comentarii
Poza Te-o
Te-o
rank 5
Nici englezii nu debordeaza de...inteligenta!S-a vazut la Brexit!
Poza Kogaion78
Kogaion78
rank 1
3 femei vor conduce vestul....cu pusalaii hollande-monti ?!?!?!...