Difuzarea unui documentar incisiv despre printesa Diana provoaca agitatie in Marea Britanie

Luni, 31 Iulie 2017, ora 08:14
12472 citiri
Difuzarea unui documentar incisiv despre printesa Diana provoaca agitatie in Marea Britanie
Foto: Hepta.ro

Fratele printesei Diana a incercat sa impiedice difuzarea fara precedent in Marea Britanie a unui documentar incisiv in care Lady Di evoca viata sa amoroasa si esecul mariajului cu printul Charles, afirma duminica saptamanalul Mail.

Postul Channel 4 a confirmat ca a fost contactat de Charles Spencer, fratele Dianei, dar a insistat ca va difuza filmul controversat duminica viitoare, asa cum este prevazut.

Documentarul "Diana: In her own words" (Diana: In propriile ei cuvinte) este realizat pe baza unor imagini inregistrate intre 1992 si 1993 de Peter Settelen, profesorul de dictie al printesei.

Filmul a fost difuzat in 2004 de canalul american NBC dupa o lunga lupta legala, dar niciodata nu a fost prezentat la televiziunea britanica, chiar daca poate fi vazut in orice moment pe platforme precum YouTube.

Pe masura ce se apropie data cand se implinesc 20 de ani de la moartea printesei Diana, presa britanica rivalizeaza in titluri pe prima pagina despre "revelatiile" ce reies din acest documentar, scrie AFP.

Printesa povesteste ca se gandea sa fuga de la Palatul Buckingham inca din anii '80 cu bodyguardul ei Barry Mannakee, de care s-a indragostit si care a murit in 1987 intr-un accident de motocicleta. Mai tarziu, in film, ea sugereaza ca iubitul ei ar fi putut fi "eliminat".

Diana revine pe larg asupra suferintelor din timpul casatoriei ei cu printul Charles, cu care nu s-a intalnit decat de treisprezece ori inainte de ziua cea mare si cu care relatiile sexuale erau reduse la minimum.

Ea critica, de asemenea, familia regala si putina consolare pe care a putut-o gasi la Regina Elisabeta a II-a.

Faptul ca aceste confesiuni vor fi acum difuzate de un mare post national in Regatul Unit indispune puternic apropiati ai printesei, precum Rosa Monckton, una dintre cele mai bune prietene ale Dianei, care a calificat proiectul drept "imoral".

"Imaginati-va durerea pe care provocati familiei sale, fiilor sai", printii William si Harry, si-a exprimat ea supararea in Daily Mail.

Pentru a se apara, Channel 4 a insistat asupra dimensiunii "istorice" a documentului.

William si Harry au aparut recent intr-un alt documentar difuzat de canalul ITV in care au spus ca au vorbit pe scurt cu mama lor in ziua mortii ei, marturisind ca aceasta "scurta" conversatie cantareste inca "mult" in mintea lor 20 de ani mai tarziu.

Diana, printesa de Wales, prima sotie a mostenitorului tronului Marii Britanii, printul Charles, si-a pierdut viata intr-un accident de masina in Paris la 31 august 1997, la varsta de 36 de ani, alaturi de Dodi al Fayed, in timp ce erau urmariti de paparazzi pe motociclete. William - al doilea mostenitor la tronul Marii Britanii - avea atunci 15 ani, iar Harry 12 ani. Ea s-a casatorit cu printul Charles in 1981.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#documentar printesa Diana , #Marea Britanie