Europarlamentar britanic: Iesim din UE daca se da liber romanilor si bulgarilor

Joi, 07 Februarie 2013, ora 22:19
5045 citiri
Europarlamentar britanic: Iesim din UE daca se da liber romanilor si bulgarilor
Foto: Arhiva

Este inacceptabil ca Marea Britanie sa le deschida usa neconditionat romanilor si bulgarilor de la 1 ianuarie 2014, iar daca premierul David Cameron nu va obtine o renegociere substantiala a liberei circulatii a persoanelor, tara va iesi din Uniunea Europeana, a declarat, miercuri, eurodeputatul Nigel Farage, in cadrul unei dezbateri privind viitorul buget multianual al UE din plenul Parlamentului European (PE), de la Strasbourg.

Eurodeputatul britanic din cadrul grupului Europa Libertatii si Democratiei a spus ca dezbaterea din Marea Britanie se axeaza acum asupra imigratiei si nu asupra viitorului buget multianual. Deschiderea pietei muncii pentru muncitorii est-europeni din 2004 si-a facut simtit efectul in fiecare oras din Marea Britanie, a precizat el.

"Nu am nimic impotriva romanilor si bulgarilor, dar este inacceptabil sa le deschidem usa neconditionat de la 1 ianuarie anul viitor. Iar daca David Cameron nu obtine o renegociere substantiala a liberei circulatii a persoanelor, atunci Marea Britanie va iesi din UE", a spus Nigel Farage in plenul PE.

Afirmatiile sale au provocat replici atat din partea eurodeputatului PDL Marian Jean Marinescu, cat si a colegului sau din grupul Partidului Popular European (PPE), parlamentarul european bulgar Andrei Kovacev.

"As vrea sa-l rog sa inceteze cu astfel de aprecieri populiste si sa se aplece mai mult asupra situatiei interne din Marea Britanie. Nu libera circulatie a fortei de munca si apartenenta la UE au creat situatia de acum din Marea Britanie", a spus Marian Jean Marinescu in interventia sa.

La randul sau, eurodeputatul bulgar Andrei Kovacev a spus ca "populismul domnului Nigel Farage devine grotesc".

"Dansul se foloseste de acest subiect pentru a forta mana domnului Cameron. Este imoral si ma dezgusta acest comportament. Noi ne spunem parerea despre relatia dintre britanici si UE? Libera circulatie trebuie sa ramana asa cum este", a apreciat Kovacev.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Tinerii europeni ar putea avea acces liber în Marea Britanie. Se cere revenirea la circulația pre-Brexit
Tinerii europeni ar putea avea acces liber în Marea Britanie. Se cere revenirea la circulația pre-Brexit
Comisia Europeană propune negocierea unui acord cu Marea Britanie, astfel încât circulația tinerilor să revină la mobilitatea crescută dinainte de Brexit. Concesia făcută la Bruxelles va...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#circulatie libera romani Marea Britanie, #piata muncii romani Marea Britanie , #Marea Britanie