Ziare.com

Fumatul, interzis in inchisorile britanice, in ciuda temerilor ca vor izbucni revolte

de Alex Varzaru
Vineri, 20 Septembrie 2013, ora 17:33

   

Fumatul, interzis in inchisorile britanice, in ciuda temerilor ca vor izbucni revolte
Fumatul ar putea fi interzis total in inchisorile din Anglia si Tara Galilor pana in 2015, desi exista teama ca detinutii nu ar suporta masura si ar putea izbucni revolte.

Interzicerea fumatului in Marea Britanie, incepand cu 2007, a restrictionat fumatul in inchisori, dar a permis detinutilor sa fumeze totusi in celule. Un proiect pilot urmeaza sa anuleze si aceasta posibilitate, astfel incat sa nu se mai fumeze nicaieri, inclusiv in curtile in aer liber, arata The Independent.

Masura e legata de o campanie a conducerii Asociatiei Gardienilor din Penitenciare, care este preocupata de efectele fumatului pasiv asupra personalului din inchisori.
Asociatia a inceput campania pentru interzicerea fumatului in toate inchisorile in 2007, dupa ce masura fusese luata pentru toate locurile de munca si spatiile publice inchise din Marea Britanie.

Cu toate acestea, pana acum detinutii fumau in celulele lor, deoarece acestea erau considerate spatii personale. Schimbarea regulilor va afecta 80% dintre cei 84.300 de detinuti care fumeaza in celulele lor, ceea ce aduce perspectiva unor posibile revolte ale prizonierilor, carora li se vor doar oferi plasturi cu nicotina care sa le reduca simptomele sevrajului.

Surse din sistemul penitenciar au declarat ca masura nu vine intr-un moment foarte potrivit. Sistemul penitenciarelor trece printr-o situatie grea, cu reduceri de personal si aglomeratie. Inchisorile care vor participa la proiectul pilot vor fi alese din sudul Tarii Galilor. De asemenea, vor fi selectate si cateva inchisori pentru femei.

Ulterior, intr-o perioada de 12 luni, toate inchisorile vor adopta interzicerea totala a fumatului. Secretarul general al Asociatiei Gardienilor de Penitenciare, Steve Gillan, a declarat ca, desi interzicerea fumatului pentru prizonieri poate fi considerata un lucru dificil, masura a fost implemetata cu succes in inchisori din Canada si internate pentru detinuti minori din Anglia si Tara Galilor.

Andrew Neilson, purtator de cuvant al unei asociatii care militeaza pentru reforma sistemului penal, a declarat: "Penitenciarele trec prin taieri de costuri fara precedent, resursele inchisorilor au fost diminuate, personalul a fost redus, si, desi poate avea intentii bune, interzicerea fumatului va pune o presiune enorma pe inchisori".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 348 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor