Guvernul scotian: Imigrantii romani sunt asteptati cu bratele deschise

Duminica, 24 Februarie 2013, ora 22:09
8641 citiri
Guvernul scotian: Imigrantii romani sunt asteptati cu bratele deschise
Foto: Arhiva

Guvernul scotian, condus de Partidul National Scotian, a anuntat ca ii va primi cu bratele deschise pe imigrantii romani si bulgari.

In timp ce guvernul de la Londra incearca sa descurajeze venirea imigrantilor romani si bulgari, guvernul scotian a declarat vineri ca va profita de avantajele pe care "noii scotieni" le vor aduce in tara. Cu toate acestea, administratia premierului scotian Alex Salmond a refuzat sa dezavaluie cum se va descurca daca va ajunge sa se confrunte cu o crestere semnificativa a populatiei.

Solicitat sa precizeze de cate locuri in scoli sau paturi de spital ar fi nevoie in plus, un purtator de cuvant al guvernului scotian a spus ca se bucura de venirea imigrantilor.

"Nevoile Scotiei sunt diferite de cele din restul Marii Britanii si primim cu bratele deschise contributia pe care noii scotieni o pot aduce economiei si societatii noastre. Muncim din greu pentru a atrage cele mai valoroase talente internationale in universitatile noastre si pe piata fortei de munca.

O Scotie independenta, care sa aiba propria politica privind imigrarea, va fi capabila sa sprijine nevoile mediului de afaceri scotian si sa-si rezolve provocarile demografice", a declarat oficialul scotian, citat de The Daily Express.

Romanii risca sa fie tinta atacurilor rasiste in Marea Britanie

Optimismul guvernului scotian este, insa, cotracarat de opozitie. Alex Johnstone de la Partidul Conservator sustine ca guvernul nu acorda o atentie marita subiectului intrucat este preocupat de obtinerea independentei Scotiei.

"Guvernul britanic cauta sa limiteze accesul celor fara pregatire, a somerilor care cauta sa vina pentru a beneficia de avantajele sistemului social. In mod similar, Partidul National Scotian ar trebui sa se gandeasca cum se va descurca cu un aflux brusc de imigranti", a avertizat Johnstone.

Vicepremierul britanic refuza sa ofere estimarile oficiale privind imigrantii romani

In acest moment in Marea Britanie traiesc 130.000 de romani si bulgari, fiind de asteptat ca acest numar sa creasca pana la cateva milioane, mai noteaza The Daily Express.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#imigranti romani Scotia, #premier Scotia imigranti romani, #romani Scotia , #Marea Britanie