Inca un barbat a fost inculpat in cazul camionului cu cadavre de langa Londra

Vineri, 01 Noiembrie 2019, ora 19:09
3438 citiri
Inca un barbat a fost inculpat in cazul camionului cu cadavre de langa Londra
Foto: Arhiva Ziare.com

Un al doilea barbat a fost inculpat pentru omor din culpa in cazul celor 39 de persoane decedate gasite intr-un camion in apropiere de Londra, a anuntat vineri politia din Marea Britanie, care a facut de asemenea apel la doi frati suspectati de complicitate sa se predea.

Intre timp, politia din Vietnam, de unde se considera ca ar fi provenit multe dintre victime, a anuntat ca a arestat doua persoane.

Descoperirea cadavrelor intr-un camion intr-un complex industrial a scos in evidenta traficul prin care persoane sarace din Asia, Africa si Orientul Mijlociu se aventureaza in calatorii periculoase spre Occident.

Presupusul sofer al camionului a fost deja pus sub inculpare pentru omor din culpa, iar vineri politia a anuntat ca Eamon Harrison, un tanar de 23 de ani din Irlanda de Nord, a fost de asemenea inculpat cu 39 de capete de acuzare de omor din culpa, precum si trafic de persoane si incalcari ale legislatiei privind imigratia.

Harrison a fost dus in fata Inaltei Instante din Dublin la inceputul procedurilor de extradare a sa din Irlanda in Marea Britanie. El a fost pus sub arest pana la 11 noiembrie, a spus un purtator de cuvant al instantei.

Cadavrele au fost descoperite la primele ore ale zilei de 23 octombrie dupa ce containerul in care se aflau a ajuns in Marea Britanie de la Zeebrugge, in Belgia. Containerul a fost preluat la docul Purfleet, la est de Londra, de un camion care ar fi fost condus de Maurice Robinson, un tanar de 25 de ani din Irlanda de Nord.

Victimele au fost descoperite la scurt timp dupa aceea. Politia nu a confirmat cauza exacta a mortii lor. Initial, politia a spus ca victimele ar fi chinezi, dar Vietnamul se teme ca multe dintre ele sunt cetateni vietnamezi.

Politia din Vietnam a anuntat ca a arestat doua persoane si a citat alte doua persoane vineri dupa ce a deschis o ancheta penala privind un presupus trafic de fiinte umane.

Politia britanica i-a citat de asemenea vineri pe Ronan Hughes, in varsta de 40 de ani, si pe fratele sau Christopher, de 34 de ani, din Armagh, in Irlanda de Nord, spunand ca sunt foarte importanti pentru ancheta. Ei sunt cautati sub suspiciunea de omor din culpa si trafic de persoane.

Daniel Stoten, politistul care conduce ancheta, a spus ca politia a vorbit recent la telefon cu Ronan Hughes, dar ca trebuie sa ii chestioneze in persoana pe cei doi frati.

"Astazi vreau sa fac un apel direct. Ronan si Christopher, predati-va", a spus inspectorul sef Daniel Stoten.

Avocatii companiei Global Trailer Rentals, proprietara containerului, a spus ca Ronan Hughes a semnat documentele pentru inchirierea containerului, oferind o adresa care se potrivea cu transportatorul, C Hughes Transport. Christopher Hughes este inregistrat ca director al C Hughes Logistics Ltd, cu sediul la Armagh.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#camion cadavre Londra , #Marea Britanie