Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Incredibila poveste a barbatului care traia regeste in Anglia sustinand ca este viconte de Basarabia

Sambata, 30 Noiembrie 2013, ora 15:32
5985 citiri
Incredibila poveste a barbatului care traia regeste in Anglia sustinand ca este viconte de Basarabia
Foto: Daily Mail

Kirk Brown tocmai a fost inchis in Marea Britanie pentru inselaciune. Are de ispasit 40 de luni de detentie. Timp de ani buni, Kirk a dus o viata in lux dupa ce a convins pe toata lumea ca este viconte, descendentul unei familii de nobili foarte instarite din Basarabia.

Se prezenta tuturor cu titlul de Viconte de Hoehen de Basarabia si sustinea ca el si familia lui au fugit din tara sa din cauza comunistilor, scrie Daily Mail. Timp de mai multi ani, barbatul si-a escrocat socrii pacalindu-i sa ii dea bani ca sa ii investeasca in afaceri sigure. De fapt, el ii cheltuia pe toti in hoteluri si restaurante de lux din Beverly Hills, Statele Unite.

Potrivit marturiilor, barbatul de 46 de ani obisnuia sa ceara angajatilor hotelului mancare si bautura din cea mai fina pentru "viconte si sotia sa". Intr-adevar, oriunde se ducea, vicontele era tratat "regeste" pentru ca reusea sa ii convinga pe oameni de titlul sau nobiliar. In acelasi mod i-a convins pe socrii sai si pe unchiul sotiei sa investeasca zeci de mii de lire in afaceri care nu existau de fapt. Astfel, el isi permitea sa comande frecvent sampania sa preferata, "Asul de cupa", care costa 300 de lire.

Kirk spunea tuturor ca este membru al unei dinastii de nobili din Moldova ale caror pamanturi au fost confiscate de comunisti. Astfel, el si familia sa ar fi fugit in Canada. El sustinea ca si-a petrecut apoi tineretile in Spania, unde a studiat la Institutul De La Empresa Barcelona. Apoi, s-ar fi mutat in Londra. De multe ori, in loc de viconte isi spunea vizconde, in spaniola, ca sa arate astfel veridicitatea spuselor sale. Se pare ca nimeni nu a considerat ciudat ca un nobil moldovean are un titlu in spaniola, un nume nemtesc si ca vorbeste cu accent canadian. Uneori sustinea ca ii cunoaste pe Tom Cruise si pe Barack Obama. Le spunea socrilor ca trebuie sa mosteneasca o avere de 400 de milioane de lire si ca este doar o problema de timp pana cand se vor imbogati cu totii.

Escrocheria a fost descoperita dupa ce zeci de mii de lire fusesera deja cheltuite. Unchiul sotiei "vicontelui", un om instarit din Australia, a inceput sa puna intrebari atunci cand a observat ca profitul promis din afaceri se lasa asteptat. Intr-un final, cand suspiciunile i s-au adeverit, a anuntat politia.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#viconte de Basarabia Moldova escroc, #barbat pacalit socri titlu nobiliar, #inchisoare nobil basarabean , #Marea Britanie