Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Londra cere Bucurestiului sa respecte deciziile CCR

Joi, 23 August 2012, ora 16:40
3507 citiri
Londra cere Bucurestiului sa respecte deciziile CCR
Foto: Romania Libera

Oficialii britanici cer Guvernului de la Bucuresti sa resepcte decizia Curtii Constitutionale legata de validarea referendumului din 29 iunie, afirmand ca acest lucru va consolida stabilitatea politica a tarii.

"Marea Britanie a luat nota de decizia Curtii Constitutionale de a invalida referendumul privind suspendarea presedintelui Basescu dupa ce a participat un numar insuficient de votanti fata de cati solicita legislatia. Incurajam politicienii din Romania sa respecte aceasta decizie si sa lucreze impreuna pentru a consolida stabilitatea politica", se arata intr-o declaratie a unui purtator de cuvant al MAE britanic.

"Este foarte important ca intr-o perioada de incertitudine in Europa politicienii din toate partidele sa pastreze credibilitatea Romaniei demonstrand ca sustin statul de drept, independenta sistemului judiciar si lupta impotriva coruptiei", mai afirma oficialul Foreign Office-ului de la Londra.

Declaratia MAE britanic a fost comentata, joi, pe blogul sau, de catre

ambasadorul Marii Britanii in Romania, Martin Harris.

"Romania a avut o vara lunga si fierbinte, iar speranta mea este ca aceste temperaturi sa scada in toamna si atentia sa se concentreze pe reformele economice si institutionale si intarirea statului de drept", scrie reprezentantul Londrei la Bucuresti.

"Romania are de luat decizii importante, cum ar fi reforma companiilor de stat, actiune prevazuta in acordul cu FMI. In privinta statului de drept, Executivul, Legislativul si Justitia trebuie sa continue in indeplinirea masurilor recomandate in raportul MCV din iulie. Aceasta este calea cea mai buna pentru constructia reputatiei Romaniei in randul investitorilor si celorlalti parteneri", mai afirma ambasadorul Harris pe blogul sau.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#MAE britanic decizie CCR referendum, #Martin Harris ambasador decizie CCR , #Marea Britanie
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Britanicii nu fac niciodata declaratii de politica externa