Londra in flacari: Cetatenii se organizeaza si se apara de huligani

Marti, 09 August 2011, ora 23:08
7509 citiri
Londra in flacari: Cetatenii se organizeaza si se apara de huligani

Britanicii din Londra au dat dovada de simt civic marti seara, cand s-au organizat in patrule de voluntari pentru a pazi strazile de huliganii responsabili de violentele din ultimele zile.

Problemele au inceput inca de dimineata, relateaza presa britanica, grupuri de tineri pusi pe scandal fiind vazuti in mai multe cartiere ale Londrei. Violentele s-au raspandit catre cartierele Birmingham, West Bromwich, Manchester, Wolverhampton si Salford, informeaza The Telegraph.

In multe zone, multimea a fost imprastiata de politistii detasati pe strazi in numar mare, insa nu doar politia s-a luptat cu scandalagiii. Patrule de voluntari au inceput sa iasa pe strazi seara, in special patronii de magazine din centrul Londrei fiind interesati sa isi pazeasca afacerile.

"Oamenii au venit sa se uite si sa faca poze, insa nu am lasat pe nimeni cu masca sau cu gluga sa intre. Cand oamenii au incercat sa rupa randurile, i-am incercuit si nu i-am lasat sa treaca, asa ca s-au intors. Asta se intampla regulat, vin in grupuri mici", a declarat unul din locuitorii din Clapham Junction.

In multe cartiere, jurnalistii au probleme sa patrunda, deoarece sunt alergati de grupurile de tineri. Un jurnalist de la ITV a fost urmarit de huligani, iar jurnalistii de la BBC si Sky News au fost atacati in Salford si Birmingham. Tot in Birmingham, un magazin a fost incendiat, iar un altul - in Manchester, potrivit Sky News.

In Bromwich, huliganii arunca cu caramizi si muta tomberoanele de pe strazi, unii incercand sa mute o chiar si o duba pe strada. Politistii au efectuat deja douazeci de arestari in Wolverhampton.

Violentele au inceput sambata, dupa ce politia a ucis un tanar in cartierul Tottenham, iar rudele si apropiatii acestuia au protestat si au organizat un priveghi. Dupa protest insa, tinerii adunati in zona s-au luat la bataie cu polistii si au inceput sa vandalizeze magazine si sa incendieze cladiri si masini. Politia a arestat luni peste 200 de persoane.

Secretarul pentru educatie britanic, Michael Gove, a declarat ca violentele nu au nicio legatura cu protestul privind uciderea tanarului Mark Duggan si ca este vorba despre bande de crima organizata despre care se stia ca exista in unele din cartierele Londrei.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#violente Londra, #Londra voluntari, #Londra apara huligani , #Marea Britanie