Londra vrea o expertiza independenta OIAC in cazul Skripal

Joi, 15 Martie 2018, ora 22:16
1967 citiri
Londra vrea o expertiza independenta OIAC in cazul Skripal
Foto: Arhiva Ziare.com

Marea Britanie vrea sa ceara unor experti internationali sa-i verifice concluziile cu privire la otravirea cu novicioc, un agent neurotoxic, a lui Serghei Skropal, un fost spion rus, pe teritoriul britanic, aflata la originea unei crize internationale cu Rusia, a anuntat seful diplomatiei britanice.

Potrivit Reuters, intr-un articol in Frankfurter Allgemeine, din care au fost publicate fragmente joi, Boris Johnson spune ca Guvernul si politia britanica au luat legatura cu Organizatia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) in acest sens.

"Actionam pentru a le oferi posibilitatea sa ne confirme, sa analizeze intr-un mod independent", scrie ministrul britanic de Externe.

Pe de alta parte, un consilier in domeniul securitatii nationale britanice, Mark Sedwill, a declarat in fata reprzentantilor NATO ca atacul care l-a vizat pe fostul dublu agent rus, fostul colonel GRU Seghei Skropal, si pe fiica sa, iulia, cu un agent neurotixic, constituie o problema a tuturor aliatilor.

Amintim ca Serghei Skripal, in varsta de 66 de ani, si fiica sa Iulia, in varsta de 33 de ani, au fost gasiti inconstienti pe 4 martie pe o banca, la Salisbury, in sudul Angliei, unde locuia fostul spion.

Fostul spion si fiica sa au fost otraviti cu un agent neurotoxic, o substanta chimica ce actioneaza asupra sistemului nervos si care poate duce chiar la deces.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#cazul skripal analiza OIAC Londra , #Marea Britanie