Marea Britanie a inghetat

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 12:06
2823 citiri
Marea Britanie a inghetat
Foto: The Guardian

Temperaturile din Marea Britanie au scazut neobisnuit de mult pentru aceasta tara, iar vremea a devenit geroasa noaptea, in ultima perioada.

Termometrele au aratat -11,8 grade, in noaptea de marti spre miercuri, temperatura care a fost inregistrata in Church Fenton, din North Yorkshire, in ceea ce a fost numit "marele inghet al Marii Britanii", transmite BBC.

Recordul de temperatura pentru aceasta iarna a fost inregistrat, insa, pe 3 februarie, cand mercurul termometrelor a indicat -12,4 grade, in Oxfordshire.

Caderi de zapada s-au inregistrat noaptea trecuta in anumite parti ale Angliei, in timp ce Irlanda de Nord si nordul Scotiei nu au fost afectate de inghet.

Temperaturile s-au incadrat, in Anglia si Tara Galilor, intre -6 si -8 grade, pe timpul noptii, iar in sudul Scotiei au atins -5 grade, in timp ce in Irlanda de Nord s-au inregistrat temperaturi minime de doua grade.

Soferii au fost avertizati ca drumurile vor ingheta din nou, pe masura ce se vor inregistra temperaturi ce ar putea scadea din nou sub -10 grade, pe timpul noptii. Cu toate acestea, meteorologii anunta ca ninsorile nu vor mai fi atat de intense precum in weekend.

Este de asteptat ca, in timpul zilei, temperaturile sa treaca peste pragul de inghet in majoritatea regiunilor Regatului Unit.

In unele regiuni, din cauza vantului, temperaturile resimtite vor fi insa mai mici decat cele indicate de termometre. Termometrele ar putea indica pana la -12 grade, in unele parti din nordul Angliei si din Tara Galilor, in noaptea de miercuri spre joi.

Temperaturile vor incepe sa creasca, incepand de saptamana viitoare.

Mai multe scoli au fost inchise, luni, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, in timp ce Aeroportul Heathrow, din Londra, si-a anulat jumatate din cursele planificate pentru duminica noaptea.

Cea mai scazuta temperatura inregistrata in Marea Britanie a fost de -20,6 grade, pe 25 februarie 1947, in Woburn.

Marea Britanie vrea un sistem de apărare de tipul ”Iron Dome”. Șefii armatei discută modalități de apărare în fața Chinei și Rusiei
Marea Britanie vrea un sistem de apărare de tipul ”Iron Dome”. Șefii armatei discută modalități de apărare în fața Chinei și Rusiei
Oficialii britanici din domeniul apărării discută despre dezvoltarea unui sistem de apărare antirachetă „Iron Dome”, a declarat șeful forțelor armate. Amiralul Sir Tony Radakin, șeful...
Londra trimite Ucrainei bombe ghidate de mare precizie care au revoluționat războiul tactic aer-sol
Londra trimite Ucrainei bombe ghidate de mare precizie care au revoluționat războiul tactic aer-sol
Jurnalistul BBC Jonathan Beale a declarat că următorul pachet de ajutor acordat Ucrainei de către Marea Britanie include bombe Paveway. Recent, astfel de arme au fost folosite împotriva...
#Marea Britanie, #inghet Marea Britanie, #ger Marea Britanie, #iarna Marea Britanie , #Marea Britanie