Marea Britanie ar putea fi afectata de inundatii timp de cateva luni, afirma expertii

Marti, 11 Februarie 2014, ora 22:03
5425 citiri
Marea Britanie ar putea fi afectata de inundatii timp de cateva luni, afirma expertii
Foto: Sky News

Aproximativ 1,6 milioane de proprietati din Mare Britanie risca sa fie afectate de inundatii in urmatoarele luni, dupa ce nivelul apelor subterane a atins cote istorice in sudul tarii.

Expertii britanici au declarat, pentru Sky News, ca Marea Britanie s-ar putea confrunta cu inundatii timp de cateva luni de zile dupa trecerea ploilor, dupa ce nivelul apelor subterane a atins cele mai mari niveluri inregistrate vreodata.

Andy McKenzie, specialist in cadrul British Geopolitical Survey (BGS), afirma ca, chiar daca ploile s-ar opri in curand, cantitatea imensa de apa acumulata in panza freatica ar putea provoca inundatii pana in luna mai a acestui an.

Instrumentele de masurare a apei arata ca nivelul din subsol a atins, in unele zone, cele mai inalte valori din istorie, noua din cele 14 sonde din sudul Angliei care masoara nivelul apelor subterane aratand cote "exceptionale". In Sussex a fost atins nivelul inregistrat acum 179 de ani, iar in Surrey ploile abundente din ultimele saptamani au ridicat panza freatica cu 20 de metri, afirma expertul.

O mica insula s-a format in Marea Britanie: Un sat a fost izolat complet de inundati

BGS estimeaza ca 1,6 milioane de proprietati din Anglia si Tara Gailor se afla sub risc de inundatii, iar acestea se afla, in special, in zonele joase unde apa este impinsa la suprafata printre roci, putand fi afectate chiar si zonele aflate la distante mari de rauri.

Agentia de Meidu a emis deja mai multe avertizari de inundatii pentru cateva zone din sudul Londrei, Kent, Surrey, Berkshire, Wiltshire, Hampshire si Dorset.

In iarna din anii 2000 - 2001, inundatiile apelor subterane din Brighton au provocat daune in valoare de 800.000 de lire sterline si au afectat calera ferata ce leaga zona de Londra.

Cum prognozele meteorologice spun ca in aceasta saptamana ploile vor continua, mare parte din Marea Britanie ramane sub atentionarea riscului de inundatii si in perioada imediat urmatoare.

Marea Britanie, sub amenintarea apei: 380 de alerte de inundatii

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#inundatii Marea Britanie, #inundatii ape subterane, #nivel record panza freatica , #Marea Britanie
Comentarii