Marea Britanie: Sute de zboruri anulate pe Heathrow din cauza vremii

Sambata, 19 Ianuarie 2013, ora 17:44
2251 citiri
Marea Britanie: Sute de zboruri anulate pe Heathrow din cauza vremii
Foto: BBC

Caderile masive de zapada din Marea Britanie au perturbat in acest weekend zborurile de pe aeroportul londonez Heathrow, cel mai mare aeroport european.

Sute de zboruri au fost anulate, iar duminica, activitatea aeroportului se va reduce cu 20%, ca urmare a prognozelor meteo care anunta depuneri de zapada de 2-6 cm, informeaza BBC.

Toate detaliile sunt anuntate permanent de liniile aeriene, pe masura ce noile programe de zbor sunt finalizate.

Mai mult de 400 de curse au fost oprite la sol vineri si alte 100 sambata dimineata. Sute de pasageri au dormit peste noapte in aeroport.

Seful de operatiuni de pe Heathrow, Normand Boivin, si-a cerut scuze calatorilor.

"Anularea zborurilor din cauza conditiilor meteo nefavorabile este o procedura din ce in ce mai utilizata in intreaga lume. Scopul urmarit este obtinerea numarului maxim de calatori care sa circule cu minimum de intreruperi, in aceste conditii", a explicat el.

Si Ministerul roman de Externe a emis o atentionare pentru cei care calatoresc zilele acestea in Marea Britanie.

Astfel, in perioada 19.01-20.01.2013, in nord-estul Marii Britanii, dar si in Londra, traficul auto si cel aerian vor fi perturbate ca urmare a ninsorilor abundente, anunta MAE, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Cursele cu plecare din Bucuresti ar putea sa inregistreze intarzieri semnificative sau chiar sa fie anulate, iar cursele companiilor low cost spre Romania, cu plecare de pe aeroportul Luton, au decolat cu intarziere de aproximativ trei ore, se mai arata in comunicatul citat.

Pentru obtinerea unor informatii suplimentare cu privire la traficul rutier din Marea Britanie, Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea site- site-ului Highways Agency.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#zboruri anulate Heathrow zapada, #curse anulate aeroport Heathrow, #zboruri Marea Britanie , #Marea Britanie