Miscarea "Occupy London", o minciuna? (Galerie foto)

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 08:56
2528 citiri
Miscarea "Occupy London", o minciuna? (Galerie foto)
Foto: The Daily Mail/Day Life

Atunci cand protestul anti-capitalist al tinerilor din Statele Unite s-a mutat si la Londra, nimeni nu-si imagina ca totul ar putea fi numai de fatada.

Zeci de tineri si-au montat corturile in piata din fata catedralei St Paul, mii de demonstranti au iesit pe strazile Londrei, afisand bannere precum "Ocupati bursa", iar fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost unul dintre "animatorii" protestului.

Britanicii au fost cei mai vehementi impotriva celor care lucreaza in banci, acuzandu-i ca au primit ajutoare de la guvern si inca beneficiaza de bonusuri importante, in detrimentul tinerilor, majoritatea someri.

Insa Daily Mail a avut ideea de a verifica daca, in timpul noptii, corturile din piata sunt ocupate.

Cu ajutorul camerelor de luat vederi care detecteaza caldura umana, jurnalistii demonstreaza ca majoritatea corturilor sunt goale, dupa ce se lasa noaptea. Statistic, numai unul din zece corturi este ocupat.

In imaginile publicate de cotidianul britanic, corturile ocupate sunt cu galben si rosu - culori ce arata prezenta caldurii umane - iar cele goale sunt mov sau albastre.

Imaginile arata clar ca majoritatea demonstrantilor care se aduna pentru a denunta capitalismul ziua, noaptea se duc acasa, sau la hotel, unde e cald si bine.

Unul dintre protestatari a explicat, pentru sursa citata, ca "multi dintre noi au familii, nu pot sa nu dea pe acasa cu zilele". "O data la cateva zile trebuie sa ajung acasa, pentru o masa calda si pentru a ma schimba de haine", spune Robin Smith, in varsta de 48 de ani.

Pe de alta parte, un reprezentant al municipalitatii londoneze a lasat sa se inteleaga ca noaptea ar fi un moment bun pentru "desfiintarea" protestului.

Corturi daramate in Oakland

De altfel, politia a inceput, de marti, actiuni in forta impotriva protestelor de genul "Occupy Wall Street".

Aproximativ 200 de politisti au daramat practic "tabara" demonstrantilor din fata primariei din Oakland si i-au alungat, cu gaze lacrimogene, pe manifestanti.

75 de protestatari au ajuns la politie, iar cele 150 de corturi instalate in ultimele doua saptamani au fost distruse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#miscarea occupy wall street, #manifestanti londra, #manifestanti arestati , #Marea Britanie
Comentarii
Poza romanianwars
romanianwars
rank 1
Poza tieues
tieues
rank 5
Si daca mai pui ca inafara de 3 bastinasi majoritatea sunt imigranti