Patru romani au clonat zeci de mii de carduri in Marea Britanie

Vineri, 22 August 2014, ora 08:08
6978 citiri
Patru romani au clonat zeci de mii de carduri in Marea Britanie
Foto: Daily Mail

Patru membri ai unei bande de infractori romani care reusisera sa cloneze zeci de mii de carduri ale britanicilor urmeaza sa primeasca vineri sentinte din partea unei instante britanice.

Cei patru puneau camere video spion mascate in pachete de tigari pe bancomate in intreaga Anglie, astfel incat sa observe codurile clientilor care scoteau bani. Banda detinea ateliere in nordul Londrei si avea un program zilnic bine stabilit de munca, scrie Daily Mail.

Pana sa fie prinsi, ei furasera in jur de 160.000 de lire sterline, trimitand sumele in Italia, Columbia, Romania si Panama, si aveau carduri clonate in valoare de 16 milioane de lire sterline.

Grupul a fost anihilat in cele din urma in luna decembrie 2013, cand colaborarea dintre Politia Romana si o unitate speciala a politiei britanice sponsorizata de industria bancara pentru a se dedica acestor infractiuni, a reusit sa stopeze activitatea bandei.

Cei patru, Florin Ioan Silaghi, 30 de ani, Vasile Daniel Pop, 30 de ani, Ovidiu Metac, 27de ani, si Adriana Alexandra Turc, 25 de ani, sunt acuzati de frauda, spalare de bani si posesiune de documente false.

Potrivit politiei britanice, 60.559 de carduri bancare au fost compromise, dintre care 36.000 doar in Marea Britanie.

Romanii apucasera sa scoata 161.607 lire sterline din 1000 de conturi. Perchezitiile politiei la domicilile lui Silaghi si Pop au dus la descoperirea unor adevarate fabrici, intesate cu aparatura necesara clonarii cardurilor si camre spion.

Multe din cardurile furate aveau scris PIN-ul pe spate cu marker negru, pentru a fi mai usor de folosit de catre membrii grupului.

La domiciulul lui Metac politistii au descoperit un stick de memorie in care se gaseau 13 ore de filmari la ATM-uri. Grupul este banuit de politie ca se afla in spatele a mai mult de 90% dintre furturile de la ATM-uri din Marea Britanie.

Toti patru s-au recunoscut vinovati.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Marea Britanie banda romani carduri, #Marea Britanie romani carduri clonate, #Marea Britanie romani furt bancomate , #Marea Britanie