Primarul Londrei pica un test de inteligenta cu intrebari banale, dupa ce-a spus ca unii oameni sunt prosti

Marti, 03 Decembrie 2013, ora 23:40
11691 citiri
Primarul Londrei pica un test de inteligenta cu intrebari banale, dupa ce-a spus ca unii oameni sunt prosti
Foto: tvtropes.org

Boris Johnson, primarul Londrei, a picat un test de stabilire a IQ-ului, dupa ce spusese ca unii oameni au IQ mic si ca o parte dintre semenii nostri chiar nu se pot descurca in viata.

Boris Johnson a admis ca stabilirea unui coeficient de inteligenta nu e singurul indicator al abilitatilor unei persoane, dupa ce a esuat in a raspunde macar o data corect la trei intrebari dintr-un test de inteligenta, scrie The Telegraph.

Primarul Londrei declarase ca 16% dintre semenii nostri au un coeficient de inteligenta mai mic de 85 si doar 2% depasesc 130. El a folosit si o figura de stil ca sa sugereze ca, in conditii grele, capacitatea de descurcare in viata a unei persoane iese la iveala.

"Cu cat zgudui mai mult cornetul, cu atat mai usor va fi pentru anumite floricele sa ajunga in varf", a spus Johnson. El a fost criticat pentru aceste afirmatii, fiind acuzat ca vede fiintele umane prin optica cuiva care creste "caini pentru concurs".

Surpriza a aparut cand, la propria sa emisune de radio de la postul LBC, o emisiune intitulata "Intrebati-l pe Boris", un prezentator l-a rugat sa raspunda la trei intrebari dintr-un test pentru stabilirea coeficientului de inteligenta, iar primarul Londrei nu a dat nici un raspuns corect.

Prezentatorul, Nick Ferrari, l-a intrebat intr-un final: "Nu ati raspuns corect la nici o intrebare. Cui o sa mai tineti acum discursuri despre coeficientele de inteligenta, domnule primar?".

"Nimeni nu a spus vreodata ca IQ-ul este singurul criteriu al capacitatilor cuiva, dar ceea ce eu am tot spus e ca sistemul nostru ii abandoneaza pe oamenii care au abilitati deosebite si ca am putea face mai mult pentru ei", a raspuns Boris Johnson.

Iata cele trei intrebari la care primarul Londrei nu a reusit sa raspunda corect:

1 Cate mere ai daca iei doua mere din trei meri? A. Unul. B. Doua. C.Trei

2. Un om construieste o casa cu patru laturi, fiecare dintre ele fiind indreptata catre sud. Dintr-o data apare un urs. Ce culoare are ursul? A. Alba B. Maro C. Neagra D. Gri

3. M-am dus la culcare la ora 8 seara, am intors ceasul si l-am pus sa sune la 9 dimineata. Cate ore am dormit? A. 13 B. 12 C. 9 D. Alt raspuns

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Boris Johnson Londra IQ esec, #Boris johnson pica test inteligenta, #Boris Johnson raspuns gresit test inteligenta , #Marea Britanie
Comentarii